Kuidas vältida diastaasi raseduse ajal

Kuidas vältida diastaasi raseduse ajal

kõhu diastaas on raseduse ajal tavaline probleem, mis ilmneb siis, kui kõhulihased eralduvad emaka kasvu tõttu. See võib põhjustada valu, nõrkust ja “silmapaistvat kõhtu” väljanägemist pärast sünnitust. Õnneks on meetmeid, mida saate raseduse ajal kõhu diastaasi vältimiseks või minimeerimiseks. Selles artiklis uurime mõningaid näpunäiteid ja harjutusi, mis võivad aidata.

Mis on kõhu diastaas?

kõhu diastaas on kõhu sirgete lihaste eraldamine, mis on lihased, mis moodustavad “kõhtu”. Raseduse ajal avaldab kasvav emakas nende lihaste survet, põhjustades nende ära liikumise. See võib põhjustada lõhe lihaste vahel, mida tuntakse kõhu diastaasina.

Kuidas vältida kõhu diastaasi raseduse ajal?

Kuigi kõhu diastaas on raseduse ajal tavaline, on selle probleemi vältimiseks või minimeerimiseks meetmeid, mida saate võtta. Siin on mõned kasulikud näpunäited:

  • Harjutage spetsiifilisi harjutusi: harjutused nagu kegeli harjutused ja vaagnapõhja tugevdamise harjutused võivad aidata tugevdada kõhulihaseid ja vältida diastaasi.
  • Kasutage õigeid kaalude tõstmise tehnikaid: raskete objektide tõstmisel kasutage kindlasti õiget tehnikat, et vältida kõhulihastele liigset survet.
  • Vältige harjutusi, mis koormavad kõhulihaseid üle: Mõned harjutused, näiteks traditsiooniline kõhuõõne, võivad kõhulihastele liigset survet avaldada ja diastaasi halvendada. Tutvuge tervishoiutöötajaga, et saada juhiseid, millised harjutused on teie jaoks ohutud.
  • Kasutage kõhu tugi: Kõhutoe kasutamine raseduse ajal võib aidata toetada kõhulihaseid ja vähendada survet neile.
  • Soovitatavad harjutused kõhu diastaasi vältimiseks

    Siin on mõned harjutused, mis aitavad tugevdada kõhulihaseid ja ennetada diastaasi raseduse ajal:


    treening
    juhised


    Harjutus 1: vaagna sild lamage seljal, põlved ja jalad puhkavad põrandal. Tõstke puusad lagi poole, tehes kõhu ja vaagnapõhja lihaseid. Hoidke positsiooni mõni sekund ja laske puusad seejärel põrandale.

    Harjutus 2: modifitseeritud tahvel Püsige põlvili ja puhake käsivarred põrandal. Sirutage jalad tagasi, hoides keha sirges asendis joondatud. Hoidke seda positsiooni mõni sekund ja naaske seejärel lähteasendisse.

    Harjutus 3: diafragmaatiline hingamine tunneb end mugavas asendis ja pange käed kõhule. Hingake sügavalt nina ääres, täites kõhu õhuga. Aeguvad aeglaselt läbi suu, aegudes kõhulihaste lõppedes.


    Ärge unustage enne raseduse ajal igasuguse treeningprogrammi alustamist pidada alati tervishoiutöötajat. Nad saavad pakkuda isikupäraseid juhiseid, mis põhinevad nende füüsilisel seisundil ja individuaalsetel vajadustel.

    Neid näpunäiteid ja õigeid harjutusi harjutades saate raseduse ajal kõhu diastaasi ennetada või minimeerida. Pidage meeles, et iga rasedus on ainulaadne ja on oluline kuulda oma keha ja austada selle piire. Kui teil on muret või ebaharilikku sümptomit, võtke julgelt ühendust tervishoiutöötajaga.

    Viited:

  • https://www.nlm.nih.gov/pmc/artiklid /PMC6540552/
  • https:/https:/ /www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/pregancy-wek-wek/expert-answers/diastasis-recti/faq-20057825