Kuidas peeti meest 19. sajandil elegantseks

Kuidas peeti meest 19. sajandil elegantseks

XIX sajandil oli meeste elegants äärmiselt oluline. Päeva mehed olid mures rafineeritud ja keeruka pildi edastamise pärast, nii nende välimuse kui ka käitumise osas. Selles ajaveebis uurime elemente, mis moodustasid meeste elegantsi XIX sajandil.

rõivad

Riietus oli meeste elegantsi üks peamisi aspekte XIX sajandil. Mehed kandsid hästi ametlikke kostüüme, mis edastasid klassi pilti ja eristamist. Kostüümid koosnesid:

  • jope: jope oli meeste garderoobi oluline tükk. Tavaliselt valmistatud üllastest kangastest, näiteks villast või siidist, oli jope veatu ja keha külge kohandatud.
  • püksid: püksid olid sirged ja reguleeritud, tavaliselt valmistatud samast jopekangast. Kasutati vöökohas ja nendega võisid lisada suspenderid.
  • särk: särgid olid õhukesed kangad nagu puuvill või linane ning neil olid kõrged kaelarihmad ja mansetiga rusikad. Kasutati sidemete või vibudega.
  • vestid: vestid olid meeste kostüümi koostamiseks võtmetükid. Neid kasutati jope all ja need võisid olla erineva värvi ja väljatrükkidega.
  • cartola: cartola oli hädavajalik lisavarustus elegantsete üheksateistkümnendate sajandate meeste jaoks. Valmistatud vildist või siidist, ülemist mütsi kasutati ametlikel puhkudel ja edastas keerukuse õhku.
  • käitumine

    Lisaks rõivastele oli käitumine ka meeste elegantsi määrav tegur XIX sajandil. Elegantsed mehed olid haritud, viisakad ja neil olid head kombed. Nad olid mures selle pärast, et nad oleksid lahked ja lugupidavad ümbritsevate inimestega.

    Teine oluline aspekt oli rüht. Elegantsed mehed hoidsid püstise poosi ja kõndisid elegantsiga. Samuti muretsesid nad selge sõnastuse ja väga moduleeritud hääle pärast.

    välimus

    Füüsilist välimust hinnati ka XIX sajandil. Elegantsed mehed hoolitsesid oma isikliku hügieeni eest ja pidasid hästi tõrke habeme. Juuksed olid laitmatult soengud ning käed ja küüned olid alati puhtad ja hästi hoolitsetud.

    Lisaks muretsesid elegantsed mehed tervise ja füüsilise vormi pärast. Harjutas sporti ja treeningut, et hoida oma keha heas vormis.

    Järeldus

    XIX sajandil oli meeste elegants äärmiselt oluline. Mehed muretsesid rafineeritud ja keeruka pildi edastamise pärast, nii nende välimuse kui ka käitumise osas. Riietus, käitumine ja füüsiline välimus olid põhielemendid, et koostada aja meeste elegantsi.

    Loodame, et see ajaveeb oli informatiivne ja aitas mõista, kuidas meest peeti XIX sajandil elegantseks.

    Scroll to Top