Kuidas lahutada avaliku kaitsja kantselei poolt

Kuidas avaliku kaitsja kontori poolt lahutust sisestada

Kui teil on lahutusprotsess ja teil pole erajuristi palkamiseks rahalisi tingimusi, on elujõuline võimalus otsida abi avaliku kaitsja kabinetis. Selles ajaveebis selgitame samm -sammult, kuidas avaliku kaitsja kabinetti lahutada ja millised on vajalikud dokumendid.

1. samm: ajakava

Esimene samm on teenuse kavandamine avaliku kaitsja kabinetis. Selleks võite teiega telefoni teel ühendust võtta või isiklikult käia oma elukohale lähemal. Oluline on kontrollida lahtiolekuaega ja kui on vaja eelnevat kohtumist.

2. samm: dokumentatsioon

Enne teenistuses osalemist on oluline koguda kõik vajalikud dokumendid. Tavaliselt taotletud dokumendid on:

  • abikaasade rg ja CPF;
  • Abielutunnistus;
  • elukoha tõend;
  • sissetuleku tõend;
  • Lastega seotud dokumendid (sünnitunnistus, valvur, alimendid jne);
  • Muud dokumendid, mis võivad olla juhtumi jaoks olulised.
  • Oluline on meeles pidada, et dokumentide loetelu võib erineda vastavalt igale juhtumile ja kohalikule avalikule kaitsjale. Seetõttu on soovitatav eelnevalt ühendust võtta, et kinnitada, milliseid dokumente on vaja.

    3. samm: teenus

    Teenistuspäeval osalege avaliku kaitsja kabinetis kavandatud ajal. Ärge unustage kaasa võtta kõik algsed dokumendid ja koopiad, kuna neid analüüsib teie juhtumi eest vastutav avalik kaitsja.

    Avalik kaitsja kuuleb tema aruannet ja analüüsib esitatud dokumente. Ta võib selgitada kahtlusi, juhendada iga poole õigusi ja kohustusi ning vajadusel viidata teistele spetsialistidele, näiteks sotsiaaltöötajatele või psühholoogidele.

    4. samm: edasi

    Pärast osalemist võib avalik kaitsja võtta mõned meetmed, näiteks katse parteid ühitada või esialgse lahutuse avalduse väljatöötamine. See selgitab, millised on järgmised sammud ja milline on protsess.

    Oluline on märkida, et ooteaeg võib varieeruda vastavalt avaliku kaitsja nõudlusele ja juhtumi keerukusele. Seetõttu on oluline olla kursis ja jälgida protsessi edusamme.

    Kohtukuleerimise korral, st kui poolte vahel ei ole kokkulepet, on võimalik, et on vaja oodata lepitus ärakuulamise nimetamist või isegi kohtumenetluse töötlemist.

    Lõpuks väärib märkimist, et avaliku kaitsja büroo on institutsioon, mis pakub tasuta õigusabi inimestele, kes ei suuda endale lubada eraadvokaadi kulusid. Seetõttu, kui sobib selle olukorraga, otsige seda abi, et tagada oma õigused lahutusprotsessis.

    Scroll to Top