Kuidas arvutada lapse kõrgust

Kuidas arvutada lapse kõrgus

Kui tegemist on lapse pikkuse arvutamisega, on tulevase kasvu hindamiseks mitu viisi. Ehkki kõrgust mõjutavad geneetilised tegurid, on ka muid tegureid, mis võivad mängida olulist rolli. Selles artiklis uurime mõnda peamist viisi oma lapse pikkuse arvutamiseks.

1. Geneetika

Geneetika mängib võtmerolli inimese pikkuse määramisel. Kui mõlemad vanemad on kõrged, on ka laps tõenäoliselt kõrge. Kui aga üks vanem on kõrge ja teine ​​on madal, võib lapse kõrgus varieeruda. Internetis on saadaval mitu geneetilist kalkulaatorit, mis aitavad teie lapse pikkust vanemate kõrguse põhjal hinnata.

2. Kasvulaud

Kasvulaud on kasulik tööriist lapse kasvu aja jooksul jälgimiseks. Neid tabeleid pakub tavaliselt lastearst ja need näitavad iga vanuserühma eeldatavat keskmist kõrgust. Võrreldes oma lapse pikkust keskmise lauaga, saate aimu, kuidas see areneb sama vanuse teistega.

3. Luuaega uurimine

Luu vanuse uurimine on meditsiiniline protseduur, mis aitab kindlaks teha teie lapse luustiku küpsust. See hõlmab luude arengu hindamiseks käte ja rusikate tegemist. Tulemuste põhjal saab arst hinnata teie lapse lõppkõrgust.

4. Arvutusvalemid

Teie lapse lõpliku kõrguse hindamiseks saab kasutada mitmeid arvutusvalemid. Üks tuntumaid on Tanner Valem, mis võtab arvesse vanemate kõrgust, lapse vanust ja muid tegureid. Siiski on oluline meeles pidada, et need valemid on ainult hinnangud ja ei pruugi olla täpne kõigi inimeste jaoks.

5. Meditsiiniline jälgimine -Up

Regulaarne meditsiiniline jälgimine on oluline, et jälgida teie lapse kasvu ja arengut. Lastearst saab aja jooksul läbi viia teie lapse pikkuse ja kaalu täpsed mõõtmised, samuti isikupärastatud juhised ja soovitused.

Kokkuvõtteks võib teie lapse kõrguse arvutamine olla keeruline protsess, mis hõlmab geneetilisi tegureid, kasvutabeleid, meditsiinilisi uuringuid ja arvutusvalemeid. Siiski on oluline meeles pidada, et kõrgus on vaid lapse arengu aspekt ja iga inimene on ainulaadne. Kõige olulisem on tagada, et teie laps oleks terve ja saab korralikku hooldust.

Scroll to Top