Kuidas on raseduse vereanalüüsi nimi

Kuidas on vereanalüüsi nimi?

Kui kahtlane naine, kes on rase, on üks esimesi asju, mida ta teha saab, on vereanalüüs raseduse kinnitamiseks. Seda eksamit tuntakse kui vere raseduse testi .

o vere raseduse test on laboratoorne test, mis tuvastab beeta-HCG hormooni (inimese koorioonse gonadotropiini) esinemise naise veres. Seda hormooni toodab embrüo vahetult pärast emakas implanteerimist ja vastutab korpuse luteumi hoidmise eest, mis tekitab raseduse ajal progesterooni.

Raseduse tuvastamiseks on kahte tüüpi vereanalüüse: kvalitatiivne test ja kvantitatiivne test .

kvalitatiivne test

o kvalitatiivne test suudab näidata ainult seda, kas naine on rase või mitte. See esitab tulemuse kui “positiivset” või “negatiivset”. Seda tüüpi uurimine on lihtsam ja kiirem, kui rasedus tuvastab 10 päeva pärast viljastamist.

kvantitatiivne test

o kvantitatiivne test on täpsem ja võib mõõta naise veres esineva beeta-hcg hormooni kogust. Ta suudab näidata mitte ainult siis, kui naine on rase, vaid ka raseduse vanust. Seda tüüpi uurimine on tundlikum ja võib tuvastada raseduse 7 päeva pärast viljastamist.

Oluline on märkida, et raseduse tuvastamiseks peetakse vereanalüüsi usaldusväärsemaks kui apteekide test, kuna sellel on suurem löögimäär. Lisaks saab vereanalüüsi kasutada ka raseduse arengu jälgimiseks ja võimalike komplikatsioonide tuvastamiseks.

Seetõttu, kui kahtlustate, et olete rase, on soovitatav pöörduda arsti poole ja teha täpse ja ohutu tulemuse saamiseks verd .

Scroll to Top