Kuidas võtta külmkapist mädanenud lõhna

Kuidas võtta külmkapist mädanenud lõhna

Külmkapis ebameeldiv lõhn on asi, millega kellelegi ei meeldi toime tulla. Lisaks sellele, et see on ebamugav, võib see näidata kahjustatud toitude või muude probleemide olemasolu. Selles artiklis näitame teile näpunäiteid, kuidas tõhusalt külmkapi mädanenud lõhna kõrvaldada.

täielik puhastamine

Esimene samm külmkapi mädanenud lõhna kõrvaldamiseks on täieliku puhastuse tegemine. Eemaldage kõik toidud ja esemed selle seest ja visake ära kahjustatud toit. Seejärel lülitage väljalaskeava välja ja eemaldage riiulid ja sahtlid.

Külmkapi sisemuse puhastamiseks kasutage sooja veelahust ja neutraalset pesuvahendit. Puhastage kindlasti kõik pinnad, sealhulgas kummide ja sisesadamate tihendamine. Loputage hästi ja kuivage puhta lapiga.

kodused abinõud

Lisaks puhastamisele on ka mõned kodused abinõud, mis aitavad külmkapist mädanenud lõhna kõrvaldada. Üks neist on söögisooda. Pange söögisooda anum külmkapi sisse ja laske sellel paar tundi tegutseda. Naatriumvesinikkarbonaat neelab soovimatuid lõhnu.

Teine võimalus on kasutada vee ja valge äädika segu. Pihustage see lahust külmkapis ja laske sellel mõni minut tegutseda. Seejärel loputage hästi ja kuivage.

Tähelepanu: Vältige tugevatest languste toodete, näiteks desinfitseerimisvahendite või pleegitajate kasutamist, kuna need võivad jätta külmkapis soovimatud jäägid ja lõhnad.

ennetamine

Mängu lõhna külmkappi naasmise vältimiseks on oluline võtta mõned ennetavad meetmed. Hoidke toidud alati hästi pakitud ja kontrollige regulaarselt aegumiskuupäevi. Puhastage külmkapp regulaarselt, vähemalt kord kuus, et vältida mustuse ja lõhnade kogunemist.

Lisaks vältige kuumade toitude hoidmist külmkapis, kuna see võib suurendada ebameeldivate bakterite ja lõhnade levikut. Laske toit enne külmkappi paigutamist jahtuda.

  • Enne külmkapis hoidmist peske konteinereid hästi.
  • Toidu hoidmiseks kasutage kilekotte või hermeetilisi konteinereid.
  • Vältige pikaks ajaks toidu avamiseks.
  • Järeldus

    Külmkapi mädanenud lõhna kõrvaldamine võib olla väljakutse, kuid õigete näpunäidetega on see probleem võimalik tõhusalt lahendada. Ärge unustage teha täielikku puhastamist, kasutada koduseid abinõusid, näiteks söögisooda ja valge äädikas, ja võtke ennetavaid meetmeid, et vältida lõhna tagasipöördumist. Nende meetmete abil on teie külmkapp ebameeldivatest lõhnadest ja teie toite hoitakse ohutult.

    Scroll to Top