Kuidas juustu tehakse

Kuidas on juust

Juust on palju hinnatud toit kogu maailmas. Seda toodetakse piimast erinevatest loomadest, näiteks lehmadest, kitsidest ja lammastest. Juustu valmistamise protsess hõlmab mitut sammu, alates piimakogumisest kuni küpsemiseni.

piimakogu

Juustu valmistamiseks on vaja värsket ja kvaliteetset piima. Piim kogutakse lehmadest, kitsedest või lammastest ja see läbib lisandite eemaldamiseks filtreerimisprotsessi. Seejärel ladustatakse seda jahutusmahutites, et säilitada oma kvaliteet.

piimakultuuride lisamine

Pärast kogumist kuumutatakse piima ja lisatakse piimakultuurid. Need põllukultuurid vastutavad piima kääritamise ja laktoosi muutmise eest piimhappeks. See protsess on juustu maitse ja tekstuuri moodustamiseks ülioluline.

piima hüübimine

Pärast laktiliste põllukultuuride lisamist lisatakse kohupiim ensüüm, mis aitab piima hüübimisel. Kohutav paneb piima muutuma kindlaks pastaks, mida tuntakse kohupiimana. Kohur lõigatakse seerumi vabastamiseks väikesteks tükkideks.

Seerumilt väljaastumine

Seerum eemaldatakse kohupiimast allamäge protsessi kaudu. Käär asetatakse perforeeritud vormidesse, võimaldades seerumil tühjeneda. See protsess võib võtta paar tundi või isegi päevi, sõltuvalt toodetava juustu tüübist.

vajutamine

Pärast vadaku eemaldamist surutakse kohupiim ülejäänud vedeliku kõrvaldamiseks. Pressimine on valmistatud raskuste abiga, mis asetatakse juustu kujundamiseks kohupiimale. See protsess aitab ka õhku kõrvaldada ja massi kokku suruda.

küpsemine

Pärast pressimist viiakse juust küpsemiskeskkonda, kus tekib maitste ja tekstuuride areng. Selle protsessi kestus varieerub sõltuvalt juustu tüübist, mis võib võtta nädalaid, kuud või isegi aastaid.

pakendid ja turundus

Pärast küpsemist on juust pakitud ja valmis turustamiseks. Seda saab müüa erineva kujuga, näiteks viilud, tükid või isegi terved. Juust on mitmekülgne toit ja seda saab kasutada erinevates kulinaarsetes preparaatides.

Nagu näeme, hõlmab juustu tootmisprotsess mitut sammu, alates piima kogumisest kuni küpsemiseni. Igal tüüpi juustul on ainulaadsed omadused, mis on kasutatud erinevate tehnikate ja koostisosade tulemus. Juust on maitsev ja toitev toit, mis on osa paljude inimeste toitmisest kogu maailmas.

Scroll to Top