Kuidas kulla ära tunda

Kuidas ära tunda kuld

Kuld on väärtuslik metall, mida paljud inimesed hindavad ja soovivad. Tunnustamine, kas tükk on tõesti kullast valmistatud, võib olla väljakutse, kuid on ka näpunäiteid ja tehnikaid, mis võivad selles identifitseerimisel aidata. Selles artiklis uurime mõnda viisi tõelise kulda äratundmiseks.

1. Kontrollige märgistust

Üks lihtsamaid viise kulla tuvastamiseks on kontrollida, kas tükil on märgistus, mis näitab metalli puhtust. Puhta kuld tähistatakse tavaliselt numbriga, millele järgneb täht “k” (näiteks 24k või 18k). Mida suurem on arv, seda suurem on kulla puhtus.

2. Tehke magnetsti

Kuld on mittemagnetiline metall, mis tähendab, et seda ei köida magnet. Testi saate teha, asetades kõnealuse tüki lähedale magneti. Kui objekti köidab magnet, ei tohi see tõenäoliselt puhtast kullast valmistada.

3. Tehke tiheduse test

Kuld on tihe metall, mis tähendab, et sellel on teiste metallidega võrreldes kõrge tihedus. Tiheduse testi saate teha, asetades osa veega anumasse ja jälgides, kas see vajub või hõljub. Kui tükk vajub, näitab see, et seda saab valmistada ehtsast kullast.

4. Otsige kulumismärke

Kuld on pehme ja vormitav metall, mis tähendab, et seda saab hõlpsasti kriimustada või sõtkuda. Ehtsatel kuldtükkidel on tavaliselt aja jooksul kulumisjäljed. Veenduge, et tüki pinnal oleks kriimustusi või kortse, kuna see võib näidata, et see on valmistatud tõelisest kullast.

5. Konsulteerige professionaal

Kui teil on endiselt küsimusi kuldtüki autentsuse kohta, on alati soovitatav konsulteerida professionaaliga, näiteks juveliir või väärismetallide spetsialist. Neil on täpsemate testide tegemiseks vajalikud teadmised ja tööriistad ja kinnitavad, et tükk on tõesti kullast.

Ehtsa kulla äratundmine võib olla väljakutse, kuid õigete näpunäidete ja tehnikatega saate suurendada oma võimalusi autentsete tükkide tuvastamiseks. Pidage alati meeles, et olete kulla ostmisel või müümisel ettevaatlik ja vajadusel otsige juhendamist professionaalilt.

Scroll to Top