Kuidas hoida lehtkapsas külmkapis

Kuidas hoida lehtkapsast külmkapis

lehtkapsas on väga toitev ja mitmekülgne köögivilja, mida kasutatakse erinevates kulinaarsetes preparaatides. Selle eeliste maksimaalselt kasutamiseks ja vastupidavuse tagamiseks on oluline teada, kuidas seda külmkapis õigesti säästa. Selles artiklis jagame kasulikke näpunäiteid teie lehtkapsas värske ja krõbedana hoidmiseks.

1. Valige värske kapsa

Esiteks on oluline valida värsked ja kvaliteetsed keedukivi. Valige tume, kindel ja puuduvad närtsinud ega laigud. Vältige kollakate lehtede või vananenud väljanägemisega.

2. Pese lehed hästi

Niipea kui lehtkapsaga koju jõuate, peske lehed mustuse ja jäätmete eemaldamiseks põhjalikult voolavas vees. Kui soovite, kasutage lehtede desinfitseerimiseks äädika veelahust. Veenikajääkide eemaldamiseks loputage kindlasti täielikult.

3. Eemaldage varred

Kapsa varred võivad olla kõvad ja kiulised, seetõttu on soovitatav need enne säilitamist eemaldada. Hoidke lehte lihtsalt varre aluse ääres ja tõmmake lehtede eraldamiseks õrnalt.

4. Hoidke õigesti

Kapsaja külmkapis hoidmiseks on oluline seda õigesti säilitada. Üks võimalus on rullida lehed paberrätikutele või märjale paberile ja asetada need kilekotti või õhukindlasse anumasse. See aitab säilitada niiskust ja vältida lehtede närtsimist.

5. Vältige külmumist

Kapsas ei ole ideaalne külmunud, kuna selle tekstuuri ja maitset võivad olla ohustatud. Seetõttu on soovitatav seda värskena tarbida mõne päeva jooksul pärast ostmist.

6. Nautige kõiki osi

Lisaks lehtedele saab kasutada ka lehtkapsast varte. Neid saab kasutada pruunistatud, suppides või isegi rohelistes mahlades. Ärge raisake seda köögivilja toiteväärtust.

7. Ülevaade perioodiliselt

Jäätmete vältimiseks on oluline, et külmkapis säilitatakse kapsas perioodiliselt. Eemaldage närtslikud või halvenenud lehed, et teised jääksid pikemaks.

Nüüd, kui teate, kuidas lehtkapsas külmkapis hoida, kasutage seda toiteväärset köögivilja oma söögikordades maksimaalselt ära. Proovige seda kaasata salatite, mahlade, hautatud ja muude ettevalmistustesse, et nautida selle tervisele.

Scroll to Top