Kuidas küpsetada bataadi ahjus

Kuidas küpsetada bataadi ahjus

Bataat on väga mitmekülgne ja tervislik toit, mis on suurepärane võimalus oma dieeti lisada. Samuti on seda väga lihtne ette valmistada ja üks populaarsemaid viise selle valmistamiseks on küpsetada ahjus. Selles artiklis õpetame teile samm -sammult bataadi küpsetamiseks ahjus lihtsal ja maitsval viisil.

1. samm: valige ja valmistage kartulid

Esiteks valige keskmise suurusega ja sileda kestaga maguskartul. Pese kartulid hästi voolavas vees ja kui soovite, kasutage mustuse või lisandite eemaldamiseks pintslit. Seejärel kuivatage need paberrätikuga.

2. samm: soojendage ahi

Kuumutage ahi temperatuuril 200 ° C

3. samm: lõigake kartulid

Lõika kartulid pooleks pikkuse poole. Kui soovite, võite need lõigata viiludeks või hambaorksiteks, näiteks laastudeks. Lõikevalik sõltub teie isiklikust maitsest.

4. samm: maitsestage kartulid

Segage kausis valitud oliiviõli, sool, must pipar ja vürtsid, näiteks paprika, rosmariin või küüslaugupulber. Lisage kaussi lõigatud kartulid ja segage hästi, tagades, et kõik kartulid on maitsestatud.

5. samm: küpseta kartulid

Asetage kartulid pärgamendipaberiga vooderdatud küpsetusplaadile, tagades, et need on üksteisega paigutatud. Küpsetage küpsetusplaadi eelsoojendatud ahjus ja küpsetage umbes 30–40 minutit, pöörates kartulit poole ajaga, et tagada võrdne.

6. samm: kontrollige küpsetuspunkti

Kartuli valmis veendumaks, et kleepige kahvel või nuga ühte kartulisse. Kui riista tuleb kergelt, ilma takistuseta, tähendab see, et need on pehmed ja serveerimiseks valmis.

7. samm: serveeri ja nautige

Eemaldage kartulid ahjust ja serveeri kohe. Need on maitsvad kastmed, näiteks kogenud majonees, ketšup või grill. Spetsiaalse puudutuse saamiseks võite lisada ka hakitud värskeid ürte, näiteks petersell või murulauk.

Nüüd, kui teate, kuidas küpsetada ahjus maguskartulit, proovige seda retsepti ja nautige oma söögikordades tervislikku ja maitsvat järgimist. Hea isu!

Scroll to Top