Kuidas leevendada silmavalu

Kuidas leevendada silmavalu

Silmavalu võivad olla põhjustatud paljudest teguritest, näiteks väsimus, arvutiekraanide või mobiilseadmete liigne kokkupuude, allergia, infektsioonid või isegi nägemisprobleemid. Kui teil on silmavalu, on siin mõned näpunäited ebamugavuse leevendamiseks:

puhka oma silmad

Kui veedate palju aega arvutiekraanide või mobiilseadmete vaatamisel, on oluline teha regulaarseid pause, et oma silmad puhata. Iga 20 minuti tagant vaadake silmalihaste lõdvestamiseks umbes 20 sekundit kauge objekti.

Kasutage külmade kompressid

Külmad kompressid võivad aidata vähendada põletikku ja leevendada silmavalu. Niisutage puhas rätik külma veega ja asetage see mõneks minutiks suletud silmadele. See võib pakkuda viivitamatut leevendust.

Vältige kuiva keskkonda

Kuiv keskkond võib silmi ärritada ja põhjustada ebamugavusi. Kasutage niiskuse lisamiseks niisutajat, eriti talvekuudel. Lisaks aitab regulaarselt vilkumine hoida silmad niiskena.

Kasutage silmatilkade määrdetilku

Määrded silmatilkad võivad aidata leevendada kuivust ja silmade ärritust. Vaadake oftalmoloogi soovitusi, mille kohta silmatilgad teile kõige paremini sobivad.

Vältige silmade kriimustamist

Silmade higistamine võivad valu ja ärritust halvemaks muuta. Kui tunnete end kriimustustena, proovige sügeluse leevendamiseks mitu korda pilgutada või kasutada külma kompressse.

Vaadake silma tervishoiuprofessionaali

Kui silmavalu püsib või halveneb, on oluline pöörduda oftalmoloogi poole. Nad saavad oma seisundit hinnata ja korralikku ravi pakkuda.

Pidage meeles, et need näpunäited on lihtsalt ettepanekud ega asenda tervishoiutöötaja juhendamist. Kui seisate silmitsi silmavaluga, on alati parem pöörduda meditsiiniliste nõuannete poole.

Scroll to Top