Kuidas leevendada beebi köha öösel

Kuidas leevendada beebi köha öösel

Köha on imikutel tavaline sümptom ja võib olla eriti ebamugav öösel, häirides väikeste ja vanemate und. Selles ajaveebis jagame looduslikke näpunäiteid ja ravimeid, mis aitavad beebi köha öösel leevendada.

1. Hoidke keskkond niiske

Keskkonna niiske hoidmine võib aidata lapse köha leevendada. Võite kasutada lapse toas õhuniisutajat või panna võrevoodi lähedale kauss vett. Niiskus aitab lima maha kukkuda ja hõlbustab hingamist.

2. Tõsta võrevoodi

pea

võrevoodi pea tõstmine aitab öösel köha vähendada. Pange madratsi alla padi või volditud rätik võrevoodi ülaosale, et tekitada kerge kalle. See aitab vältida lima kogunemist beebi kurgus.

3. Kas nebuliseerimine soolalahusega

Füsioloogiline seerumi nebuliseerimine on suurepärane võimalus lapse köha leevendamiseks. Teie lapsele sobiva summa ja sageduse tundmiseks pöörduge lastearsti poole. Nebuliseerimine aitab hingamisteed niisutada ja lima vabastada.

4. Pakkuge kuumaid vedelikke

Kui laps on juba söömise sissejuhatusetapis, saate pakkuda kuumaid vedelikke, näiteks kummeli või apteegitilli teed. Need joogid aitavad köha rahustada ja pakuvad lapsele lohutust.

5. Vältige kokkupuudet suitsu ja allergeenidega

Kokkupuude sigaretisuitsu ja allergeenidega võivad muuta lapse köha hullemaks. Hoidke keskkond suitsuvaba ja vältige kontakti ainetega, mis võivad põhjustada allergiat, näiteks tolmu, loomade juuksed ja tugevad puhastusvahendid.

6. Vaata lastearst

Kui lapse köha püsib kauem kui paar päeva või kui sellega kaasnevad muud sümptomid, näiteks palavik või hingamisraskused, on oluline pöörduda lastearsti poole. Arst võib olukorda hinnata ja näidata õiget ravi.

Lisaks nendele näpunäidetele pidage meeles, et iga laps on ainulaadne ja suudab ravimitele ja ravile reageerida erinevalt. Enne ravimite manustamist pöörduge alati lastearsti poole või võtke kasutusele lapse köha leevendamiseks.

Loodame, et need näpunäited võivad aidata teie lapse köha öösel leevendada. Pidage meeles, et hooldus ja kiindumus on sel ajal üliolulised. Hoolitse oma pisikese eest hästi ja olge teadlikud oma keha märkidest.

Scroll to Top