Kuidas omatehtud hambaid rebida

Pealkiri: Kuidas panna punast omatehtud hambaid: müüdid ja tõed

Kuidas omatehtud hambaid rebida: müüdid ja tõed

Sissejuhatus

Kui puutume kokku mädanenud hambaga, on loomulik, et tahame sellest võimalikult kiiresti lahti saada. Idee hamba kodus tõmmata võib siiski mõnele inimesele tunduda ahvatlev. Selles artiklis uurime müüte ja tõdesid, kuidas koduse mädanenud hamba rebida.

Müüdid kodus mädanenud hammaste tõmbamise kohta

Seal on palju müüte, kuidas kodus mädanenud hambaid rebida. Suu tervise kahjustamise vältimiseks on oluline seda teavet demüstifitseerida. Vaatame mõnda neist müütidest:

Müüt 1: hamba rebimiseks kasutage hambaniiti

Mõned inimesed usuvad, et mädanenud hamba ümber on võimalik siduda hambaniit ja tõmmata see eemaldamiseks. See praktika on aga äärmiselt ohtlik ja võib põhjustada igemekudesid ja isegi nakkusi.

müüt 2: hamba rebimiseks kasutage tangisid või pintsette

Veel üks levinud müüt on mädanenud hamba tõmbamiseks tangide või pintsettide kasutamine. See praktika on väga riskantne ja see võib põhjustada hammaste luumurdusid, ümbritsevate kudede kahjustusi ja isegi raskeid nakkusi.

müüt 3: enne hamba tõmbamist kandke omatehtud anesteesiat

Mõned inimesed usuvad, et omatehtud anesteesia, näiteks jää või alkoholi kasutamine võib aidata valu vähendada hammaste ekstraheerimise ajal. Need ained ei sobi selleks otstarbeks ja võivad põhjustada põletusi või suukaudseid kudesid.

tõed mädanenud hammaste kaevandamise kohta

Nüüd, kui me demüstifitseerime mõnda müüti, on oluline teada mädanenud hammaste kaevandamise tõdesid:

tõde 1: otsige hambaarsti

Rota hammaste kaevandamist peaks hambaarstina läbi tegema suuõõne tervishoiutöötaja. Neil on õiged teadmised ja tööriistad protseduuri ohutuks teostamiseks ja ebamugavustunde minimeerimiseks.

tõde 2: eelnev ravi võib olla vajalik

Enne mädanenud hamba ekstraheerimist võib hambaarst soovitada hamba päästmiseks eelnevat ravi, näiteks kanali töötlemine. Kaevandamine pole alati ainus võimalus.

tõde 3: post-katraktsioonihooldus

Pärast mädanenud hammaste kaevandamist on hea taastumise tagamiseks oluline järgida hambaarsti suuniseid. See hõlmab kõvade toitude vältimist, suupesu valmistamist soovitatud lahenduste abil ja retseptiravimite võtmist.

Järeldus

Mädastatud hamba kodus pööramine on ohtlik müüt, mis võib põhjustada suuõõne tervisekahjustusi. Oluline on otsida hambaarsti, et kaevandamist ohutult ja korralikult läbi viia. Pidage meeles, et ennetamine on alati parim valik, säilitades hea suuhügieeni ja külastades regulaarselt hambaarsti.

viited:

  • https://www.dentalsite.com.br
  • https://www.odontologia.com.br
  • https://www.abo.org.br
  • Scroll to Top