Kuidas sperma eksamit tehakse

Kuidas sperma eksamit tehakse

Sperma uurimine on laboratoorne protseduur, mis hindab sperma kvaliteeti ja sperma tervist. See on põhieksam meeste viljakuse uurimiseks ja võimalike probleemide tuvastamiseks, mis võivad mõjutada inimese paljunemisvõimet.

Miks sperma eksam?

Sperma eksam sobib paaridele, kes üritavad rasestuda ega ole edukad, ning seda taotletakse meeste kahtlustatava viljatuse korral. See viiakse läbi ka pärast vasektoomiaoperatsiooni või vasektoomia ümberpööramist, et kontrollida protseduuri tõhusust.

Kuidas on sperma eksam?

Spermauuring viiakse läbi spetsialiseeritud laboris ja koosneb inimese kogutud inimese analüüsist. Protseduur on lihtne ja valutu ning järgib tavaliselt järgmisi samme:

  • seksuaalne karskus: inimene peaks enne eksami tegemist olema 2–7 päeva, et tagada esinduslik valim.
  • Sperma kollektsioon: spermakogu valmistatakse masturbeerimisega labori pakutavas steriilses anumas. On oluline, et kollektsioon tehtaks täielikult materjali kaotamata.
  • Makroskoopiline analüüs: spermat hinnatakse visuaalselt, jälgides selliseid omadusi nagu maht, värv, viskoossus ja pH.
  • mikroskoopiline analüüs: spermaproov asetatakse terale ja seda jälgitakse mikroskoobile. Selles etapis hinnatakse selliseid parameetreid nagu sperma kontsentratsioon, liikuvus, morfoloogia ja elujõud.
  • Muude omaduste analüüs: lisaks põhiparameetritele võib spermauuring hõlmata ka spetsiifilisemaid analüüse, näiteks leukotsüütide olemasolu, aglutinatsioon, antikehade ja teiste olemasolu.
  • Pärast analüüsi antakse sperma uurimise tulemus välja, mis näitab, kas hinnatud parameetrid on normaalsed väärtused või kui on mingeid muudatusi, mis võivad osutada viljakusprobleemidele.

    Millal arsti otsida?

    Kui olete üritanud rasestuda üle aasta edutult, on soovitatav otsida arsti, kes on spetsialiseerunud inimese paljunemisele. Ta võib taotleda sperma eksamit koos muude täiendavate eksamitega, et uurida viljatuse põhjust ja näidata õiget ravi.

    Oluline on meeles pidada, et spermauuring tuleks läbi viia spetsialiseeritud laboris ja tulemusi peaks tõlgendama koolitatud arst. Ainult tema saab testi tulemust hinnata ja vajadusel näidata parimaid ravivõimalusi.

    Seetõttu, kui teil on raskusi rasestumisega, ärge kõhelge meditsiinilise abi otsimisel. Spermauuring on oluline vahend meeste võimalike viljakusprobleemide tuvastamiseks ja nõuetekohaste lahenduste otsimiseks.

    Scroll to Top