Kuidas orhideelt välja tulla

Kuidas orhideerumisest välja tulla

orhideed on eksootilised ja õrnad lilled, mis rõõmustavad paljusid inimesi. Kui olete taimesõber ja soovite, et teie kollektsioonis oleks rohkem orhideesid, on suurepärane võimalus õppida selle spetsiaalse taime seemikuid võtma. Selles artiklis õpetame teile samm -sammult seda õigesti ja tagame oma orhideede kasvatamisel edu.

1. Valige ema orhidee

Orhidee vahetamise esimene samm on emataime valimine. Valige tervislik orhidee roheliste lehtedega ja ilma haiguste või kahjurite tunnusteta. Veenduge ka, et emataim oleks juba vähemalt korra õitsenud, kuna see näitab, et see on seemikute tootmiseks piisavalt küps.

2. Valmistage ette vajalik materjal

Enne väljavõtmise liikumise protsessi alustamist on oluline, et kogu vajalik materjal oleks käes. Teil on vaja steriilseid kääre, orhideede jaoks sobiva substraadiga anumat, sambla sphagnum, vett ja juurehormoon.

3. Eemaldage muda

Eemaldage orhidee hoolikalt vaasist, kus see istutatakse. Veenduge, et juured oleksid terved ja ilma mädanemise tunnusteta. Kui leiate haiged juured, lõigake need steriilsete kääridega.

4. Jagage taim

Pärast orhidee eemaldamist vaasist pange tähele, kas sellel on külgpirnid või keikis. Need on väikesed võrsed, mis ilmuvad ema taime aluses. Kui leiate, eraldage see hoolikalt, lõigake see steriilsete kääridega.

5. Valmistage vaas

Enne seemiku istutamist on oluline vaasi õigesti valmistada. Hea drenaaži tagamiseks asetage vaasi allosas kiht sphagnum sambla. Seejärel lisage orhideede jaoks sobiv substraat.

6. Istuta muda

Asetage seemnist vaasi hoolikalt, veendudes, et juured oleksid substraadile hästi mahutud. Vajutage veresoones taime kinnitamiseks kergelt.

7. Vesi ja hoolitse seemiku

eest

Pärast seemiku istutamist tilgutage see õrnalt, vältides substraadi leotamist. Asetage vaasi hea valgusega kohta, kuid vältige otsest kokkupuudet päikese käes. Säilitada piisav õhuniiskus ja väetage taime regulaarselt.

Nüüd, kui teate, kuidas orhideedest välja pääseda, on aeg see praktikasse panna ja oma taimekollektsiooni laiendada. Pidage meeles, et teil on kannatlikkus ja hoolitsege oma orhideede eest hoolikalt, kuna need on tundlikud taimed ja vajavad erilist tähelepanu. Õnne!

Scroll to Top