Kuidas võtta plastist kollakas

Kuidas eemaldada kollakas plastik: tõhusad näpunäited ja nipid

Kui teil on kodused plastieibad, näiteks toolid, köögiriistad või isegi elektroonika, on tavaline aega kollakaks. Seda kollakat võib põhjustada päikese kokkupuude, materjali loomulik vananemine või isegi mustuse kogunemine.

Miks on plastkollakas?

Plastik on poorne materjal ja aja jooksul võib keskkonnas aineid imada, nagu suits, tolm ja rasv. Lisaks võib kokkupuude päikesekiirtega kiirendada kollanemisprotsessi. Need ained ja päikesekiirte toime võib põhjustada plasti algse värvi muutusi, jättes selle kollaka välimuse.

näpunäited kollase eemaldamiseks plastist

Seal on mitu tehnikat ja tooteid, mis aitavad plastist kollast eemaldada. Vaadake tõhusaid näpunäiteid:

  • pleegitaja: segage pleegitaja võrdsetes osades ja kandke lahus plastikule. Las see käitub mõni minut ja loputage hästi.
  • naatriumvesinikkarbonaat: valmistage naatriumi ja veega bikaarbonaadi kaust ning kandke plastikule. Las see käitub mõni minut ja hõõruge käsnaga õrnalt. Loputage hästi.
  • hapnikuga rikastatud vesi: Segage vesinikperoksiidi 10. maht 10 veega võrdsetes osades ja kandke plastikule. Las see käitub mõni minut ja loputage hästi.
  • hambapasta: kandke plastikule väike kogus valget hambapastat ja hõõruge hambaharjaga pehmelt. Loputage hästi.
  • Hooldus, kui eemaldate plastist kollane

    Oluline on meeles pidada, et igat tüüpi plastikut saab puhastusvahenditele ja tehnikatele reageerida erinevalt. Seetõttu tehke enne mis tahes toote rakendamist testi objekti väikesel alal, et näha, kas kahjustusi ega soovimatuid muudatusi ei teki.

    Lisaks vältige abrasiivsete toodete kasutamist, näiteks terasõlgi, mis võivad plasti kriimustada ja kahjustada. Valige pehmemad materjalid, näiteks pehmed käsnad või mikrokiust riided.

    plastkollakas ennetamine

    Plasti kollaka muutumise vältimiseks saab mõned mõõtmised teha:

    • Päikesekaitse: Vältige plastist objektide otse päikese käes paljastamist, eriti pikka aega.
    • Regulaarne puhastamine: Kas plastist objektid puhastavad regulaarselt, eemaldades mustuse ja rasva.
    • Nõuetekohane ladustamine: Hoidke plastist esemeid puhtates ja kaitstud kohtades päikesevalguse eest.

    Järgige neid näpunäiteid ja nippe, et eemaldada plastist kollane ja hoida oma esemeid uuendatud välimusel. Pidage alati meeles, et olge korralikult ettevaatlik ja vajadusel pöörduge spetsialiseeritud spetsialiseerumisega, et saada oma juhtumi jaoks konkreetsed juhised.

    Scroll to Top