Kuidas teha tuletorni Excelis

Kuidas excelis tuletorni

Excel on võimas vahend andmeanalüüsi jaoks ja üks kõige kasulikumaid funktsioone on diagrammide loomine. Laialdaselt kasutatav diagrammi tüüp on esitule, mis võimaldab teil teatud indikaatorite jõudlust kiiresti ja intuitiivselt vaadata. Õppigem selles artiklis, kuidas teha tuletorni Excelis.

1. samm: korraldage oma andmed

Enne tuletorni loomist on oluline korraldada kasutatavad andmed. Looge tabel vajaliku teabega, näiteks jälgimisnäitajad, ja nende vastavad väärtused. Veenduge, et andmed oleksid õigesti vormindatud ja ilma vigadeta.

2. samm: valige andmed

Valige Excelis andmed, mida kasutatakse tuletorni loomiseks. Seda saab teha, klõpsates ja lohistades hiire soovitud lahtrite kohale. Kui need on olemas, lisage kindlasti veeru- ja rea ​​pealkirjad.

3. samm: looge veeru diagramm

Minge valitud andmetega vahekaardile “Sisesta” ja valige soovitud diagrammi tüüp. Tuletorni loomiseks soovitame kasutada veeru diagrammi. Valige see suvand ja diagramm sisestatakse arvutustabelisse.

4. samm: vormindage diagramm

Nüüd on aeg diagrammi vormindada nii, et see näeks välja nagu tuletorn. Parempoolne -klõpsake diagrammil ja valige suvand “Format Data Series”. Avatud aknas saate veergude veerge kohandada, silte lisada ja muid visuaalseid detaile reguleerida.

5. samm: seadke esitulede piirid

Esitulede efekti loomiseks on vaja määratleda iga indikaatori piirid. Näiteks kui indikaator on teatud väärtusest allapoole, peab vastav veerg olema punane. Kui see on ülal, peab see olema roheline. Selleks on parem -klick ühes diagrammi veerus ja valige suvand “Format Data Series”. Avatud aknasse minge vahekaardile “Täitke valikud” ja määrake iga piiri jaoks soovitud värvid.

6. samm: lisage muid elemente

Lisaks värvilistele veergudele saate esituledele lisada ka muid elemente, et muuta see täielikumaks ja informatiivsemaks. Näiteks on võimalik lisada indikaatorite suundumust näitavad nooled, lisada täpsete väärtustega sildid või luua isegi andmete värskendamiseks nuppudega juhtpaneel.

7. samm: värskendage andmeid

Lõpuks pidage meeles, et värskendage esitulede andmeid regulaarselt, nii et see kajastaks alati uusimat teavet. Seda saab teha käsitsi või Exceli valemite ja funktsioonide kasutamist protsessi automatiseerimiseks.

Nende sammudega saate luua Exceli esitulede ja jälgida oma indikaatoreid visuaalselt ja tõhusalt. Proovige seda funktsionaalsust ja kasutage ära täielikku potentsiaali, mida Excel andmeanalüüsiks pakub.

Scroll to Top