Kuidas vältida lapse krampe

Kuidas vältida lapse krampe

koolikud on vastsündinud imikutel tavaline probleem ja võib põhjustada ebamugavusi nii lapse kui ka vanemate jaoks. Õnneks on mõningaid meetmeid, mida saab võtta imikute krampide ennetamiseks ja leevendamiseks. Selles artiklis uurime tõhusaid näpunäiteid ja strateegiaid, et vältida lapse krampe.

1. Õige imetamine

Imikute krampide üks peamisi põhjuseid on ebapiisav dieet. Veenduge, et last toidatakse õigesti, tagades hea käepideme ja korraliku positsioneerimise. See aitab vältida liigset õhu tarbimist imetamise ajal, mis võib põhjustada krampe.

2. Vältige toite, mis põhjustavad gaase

Kui te imetate, vältige toitu, mis võib põhjustada gaase nagu brokkoli, kapsas, oad ja sooda. Need toidud võivad anda rinnapiimale ja põhjustada lapse ebamugavusi. Kui kasutate valemit, pöörduge lastearsti poole, et valida krampidega sobiv valem.

3. Kõhu massaaž

Pehme massaaž lapse kõhtul võib aidata krampe leevendada. Tehke ümmargused liigutused päripäeva, kui sõrmeotsad on lapse kõhus. See aitab vabastada arreteeritud gaasi ja leevendada ebamugavusi.

4. Nõuetekohane positsioneerimine

Pärast söötmist saab lapse vertikaalses asendis hoida krampe. Veenduge, et laps oleks hästi toetatud ja kõrge peaga. See aitab vältida regurgitatsiooni ja tagasijooksu, mis võib krampidele kaasa aidata.

5. Apteegitilli tee

Magustav tee on tuntud oma rahustavate omaduste poolest ja see võib aidata lapsel krampe leevendada. Enne apteegitilli tee pakkumist oma lapsele tutvuge lastearstiga ja järgige õigesti ettevalmistamise ja annustamisjuhiseid.

6. Vältige stressi ja agitatsiooni

Stress ja agitatsioon võivad aidata kaasa lapse krampidele. Proovige säilitada lapse jaoks rahulik ja vaikne keskkond, vältides kõrgeid müra ja liigseid stiimuleid. See võib aidata vähendada ebamugavust ja ennetada krampe.

7. Vaata lastearst

Kui krambid püsivad või kui tunnete muret oma lapse heaolu pärast, on oluline pöörduda lastearsti poole. Arst võib olukorda hinnata ja teie juhtumi jaoks konkreetseid juhiseid anda.

Lühidalt, vastsündinud imikutel on krambid tavalised, kuid on meetmeid, mida saab võtta ebamugavustunde ennetamiseks ja leevendamiseks. Veenduge kindlasti korralikult imetage, vältige gaase põhjustavaid toite, tehke kõhu massaaže, hoidke last õiges asendis, pakkuge apteegitilli teed meditsiiniliste nõuannetega, vältige stressi ja agitatsiooni ning vajadusel pöörduge lastearsti poole. Nende strateegiate abil saate vältida oma lapse krampe ja pakkuda talle rohkem lohutust.

Scroll to Top