Kuidas kõrvaldada nahkhiired

Kuidas voodri nahkhiired kõrvaldada

Nahkhiired on põnevad loomad, kuid meie voodrisse tungides võivad nad saada probleemiks. Lisaks mürast ja väljaheitest põhjustatud ebamugavustundele võivad nad ka haigust edastada. Seetõttu on oluline teada, kuidas neid ohutult ja tõhusalt kõrvaldada.

Miks valivad nahkhiired voodri varjupaigana?

Nahkhiired on öised loomad ja otsivad päeva jooksul tumedaid ja kaitstud kohti. Majade vooder on nende jaoks ideaalne koht, kuna see pakub varjualuste ja soodsate tingimuste paljunemist.

Kuidas tuvastada nahkhiirte olemasolu voodris?

On mõned märgid, mis võivad näidata nahkhiirte olemasolu teie kodu voodris:

  • Öösel müra, näiteks tiivad ja vintside müra;
  • Põrandalt või seintel leiduvad nahkhiire väljaheited;
  • Uriinipunktid lagedel või seintel;
  • Nahkhiirte iseloomulik lõhn.

Kuidas nahkhiirte nahkhiired kõrvaldada?

Vooderdavate nahkhiirte kõrvaldamine tuleks teha ohutult ja loomadele kahjustamata. Oluline on meeles pidada, et nahkhiired on seadusega kaitstud ja neid ei tohiks tappa ega väärkohtleda.

Üks võimalus on ekraanide või võrkude paigaldamine lae avadele, takistades nahkhiirte sisenemist. Need ekraanid peaksid olema valmistatud resistentsest materjalist ja neil on piisavalt õhuke võrgusilm, et vältida loomade möödumist.

Teine alternatiiv on heli- või helendavate seadmete kasutamine, mis ajavad nahkhiired minema. Need seadmed eraldavad helisid või tulesid, mis on loomadele ebamugavad, pannes nad otsima teist varjupaika.

Millal professionaalile helistada?

Kui te ei tunne end olukorraga tegelemiseks või kui nahkhiire nakatumine on liiga suur, on soovitatav kutsuda professionaalset kahjuritõrjeprofessionaali. Nendel spetsialistidel on teadmised ja seadmed, mis on vajalikud nahkhiirte ohutult ja tõhusaks toimetulemiseks.

Pidage alati meeles, kas professionaal on seda tüüpi teenuse osutamiseks litsents ja kas ta järgib loomakaitsestandardeid.

Järeldus

Vooderdate nahkhiirte kõrvaldamine võib olla väljakutse, kuid seda on võimalik teha ohutult ja tõhusalt. Olenemata sellest, kas ekraanide paigaldamine heli- või heledate seadmete abil või professionaali kutsumine, on tulevaste probleemide vältimiseks oluline tegutseda. Pidage alati meeles, et austage õigusakte ja kaitske loomi.

Scroll to Top