Kuidas ravida ainuüksi sotsiaalset foobiat

Kuidas tervendada sotsiaalset foobiat

Sotsiaalne foobia, tuntud ka kui sotsiaalne ärevushäire, on probleem, mis mõjutab paljusid inimesi kogu maailmas. Seda iseloomustab intensiivne ja püsiv hirm sotsiaalsete olukordade ees, näiteks avalik esinemine, kohtuda uute inimestega või osalevad seltskondlikel üritustel.

Mis on sotsiaalne foobia?

Sotsiaalne foobia on psühholoogiline häire, mis põhjustab irratsionaalset ja intensiivset hirmu sotsiaalsete olukordade ees. Sotsiaalse foobiaga inimesed väldivad neid olukordi tavaliselt või silmitsi suure ärevuse ja ebamugavustundega.

Kuidas ravida ainuüksi sotsiaalset foobiat?

Ehkki sotsiaalse foobia raviks on soovitatav otsida professionaalset abi, on mõned strateegiad, mille saate selle probleemiga iseseisvalt silmitsi seista:

  • harida sotsiaalse foobia kohta: Häire kohta rohkem teadmine aitab teie sümptomeid paremini mõista ja kuidas nendega toime tulla.
  • silmitsi teie hirmudega järk -järgult: alustage sotsiaalsete olukordadega, mis põhjustavad vähem ärevust ja järk -järgult edasiliikumist.
  • Harjutage lõdvestustehnikaid: Õppige hingamist, meditatsiooni ja lihaste lõdvestamise tehnikaid ärevuse kontrollimiseks.
  • vaidlustage oma negatiivsed mõtted: Tuvastage ja seage kahtluse alla negatiivsed mõtted, mis toidavad teie sotsiaalset foobiat.
  • otsige sotsiaalset tuge: Rääkige sõprade ja perega oma sotsiaalsest foobiast ja küsige oma tuge toimetuleku ajal.
  • Millal professionaalset abi otsida?

    Ehkki ainuüksi sotsiaalse foobiaga on võimalik silmitsi seista, on oluline meeles pidada, et iga inimene on ainulaadne ja võib vajada erinevaid ravimeetodeid. Kui tunnete, et teie sotsiaalne foobia mõjutab märkimisväärselt teie elukvaliteeti ja heaolu, on soovitatav otsida professionaalset abi.

    Psühholoog või psühhiaater, mis on spetsialiseerunud ärevushäiretele, võib aidata välja töötada isikupärastatud strateegiaid sotsiaalse foobiaga toimetulemiseks ja emotsionaalse tuge pakkumiseks protsessi ajal.

    Järeldus

    Sotsiaalne foobia võib olla väljakutse, kuid koos oma hirmudega silmitsi seismiseks võite sellest üle saada. Pidage meeles, et te pole üksi ja et selles protsessis on olemas ressursse.

    Ole kannatlik iseendaga ja tähistage kõiki väikeseid saavutusi. Sotsiaalse foobia tervendamine on võimalik ja selleni saate jõuda!

    Scroll to Top