Kuidas brokkoli küpsetada ja roheliseks saada

Kuidas brokkoli küpsetada ja roheline

Brokkoli on väga toitev ja maitsev köögivilja, kuid see võib küpsetusprotsessi ajal sageli kaotada oma erksa rohelise värvi. Selles ajaveebis jagame mõned näpunäited brokkoli küpsetamiseks ja intensiivse rohelise värviga hoidmiseks. Tule!

brokkoli valik

Rohelise brokkoli saamiseks on oluline valida värske ja hea kvaliteediga pea. Otsige spargelkapsast, kellel on kindlad ja kompaktsed lilled, erkrohelised. Vältige spargelkapsast kollaka lillega või närtsidega.

Nõuetekohane ettevalmistamine

Enne brokkoli keetmist on oluline teha korralik ettevalmistamine. Alustuseks peseme brokkoli pead hästi voolavas vees, et eemaldada mustus või jäätmed. Seejärel lõigake pead väiksemateks floreteks, tagades, et kõigil on sarnane suurus. See aitab tagada ühtlase toiduvalmistamise.

küpsetusmeetodid

Brokkoli keetmiseks on võimalik kasutada erinevaid küpsetusmeetodeid. Toome esile kaks kõige populaarsemat:

auru keetmine

Auru keetmine on suurepärane võimalus brokkoli rohelisena hoida. Selleks asetage brokolililled keeva veega pannile ja katte. Laske sellel küpsetada umbes 5 minutit või kuni need on pehmed, kuid siiski krõbedad. Eemaldage kohe pannilt ja sukelduge keetmise lõpetamiseks külma vette. See aitab säilitada erksat rohelist värvi.

küpsetamine keevas vees

Kui eelistate brokkoli keeva veega küpsetada, on rohelise värvi säilitamiseks oluline olla ettevaatlik. Alustage brokkoli floretid pannile keeva veega ja näputäis soolaga. Keetke umbes 3–4 minutit või kuni pehme. Seejärel nõruta kohe ja sukelduge keetmise lõpetamiseks külma vette. See termiline šokk aitab hoida rohelist värvi intensiivselt.

korralik küpsetusaeg

Brokkoli rohelise hoidmise üks peamisi saladusi ei küpseta seda kaua. Brokkoli on köögivilja, mis küpseb kiiresti ja kui see on pikka aega soojusega kokku puutunud, võib kaotada oma erksa värvi. Seetõttu olge toiduvalmistamise ajast teadlik ja eemaldage brokkoli niipea, kui see on pehme, kuid siiski krõbe.

korralik salvestusruum

Pärast keetmist on oluline brokkoli korralikult hoida, et see värv roheliseks oleks. Oodake, kuni spargelkapsas täielikult jahtub, ja asetage see õhukindlasse anumasse või kilekotti. Hoidke külmkapis kuni 3 päeva. Vältige brokkoli jätmist toatemperatuuril pikka aega, kuna see võib muuta selle erksa rohelise värvi kaotama.

Nüüd, kui teate neid näpunäiteid, olete valmis brokkoli küpsetama ja roheliselt hoidma. Proovige neid tehnikaid ja nautige oma söögikordades maitsvat ja visuaalselt atraktiivset brokoli!

Scroll to Top