Kuidas panna nädalapäev Excelisse

Kuidas panna nädala päev Excelisse

Excel on võimas tööriist andmete arvutuste ja analüüsimiseks. Üks huvitavaid omadusi on võimalus sisestada nädala päev konkreetsesse lahtrisse. Selles artiklis näitame teile, kuidas seda lihtsalt ja kiiresti teha.

1. samm: vormindage lahter

Enne nädalapäeva sisestamist on tulemuse korrektseks kuvamiseks vaja lahtri vormindada. Valige soovitud lahter ja parem -klick. Valige kuvatavas menüüs suvand “Formaat lahtrid”.

Vormindamisaknas minge vahekaardile “Number” ja valige suvand “Kohandatud”. Sisestage järgmises kastis kood “DDDD” (ilma tsitaatideta). See kood tähistab nädalapäeva täies mahus.

2. samm: sisestage valem

Nüüd, kui lahter on õigesti vormindatud, on aeg sisestada valem nädalapäeva kuvamiseks. Sisestage soovitud lahtris järgmine valem:

= tekst (a1; “dddd”)

Asendage “A1” lahtri aadressiga, mis sisaldab kuupäeva, mida soovite nädalapäeva saada. Näiteks kui kuupäev on lahtris B2, on valem:

= tekst (b2; “dddd”)

Vajutage valemi arvutamiseks ja kuvage lahtris nädalapäev.

3. samm: lohistage valemit

Kui soovite kuvada nädalapäeva mitme kuupäeva jaoks, võite lohistada allolevate lahtrite valemit. Klõpsake lihtsalt valemiga lahtril, hoidke vasaku hiire nuppu ja lohistage alla.

Excel reguleerib automaatselt iga lahtri valemit, kuvades nädalapäeva, mis vastab kõnealusele kuupäevale.

Järeldus

Nüüd teate, kuidas panna nädalapäev Exceli lihtsalt ja kiiresti. See funktsionaalsus võib olla kasulik paljudes olukordades, näiteks kalendri loomine, kuupäevade juhtimine ja palju muud. Proovige seda näpunäidet oma projektides kasutada ja nautige kõiki funktsioone, mida Exceli pakub!

Scroll to Top