Kuidas mainida ajakirja ABNT

Kuidas mainida ajakirja ABNT

Kui kirjutame akadeemilist tööd, on oluline järgida ABNT (Brasiilia tehniliste standardite assotsiatsiooni) norme, et tagada tsitaatide kvaliteet ja standardimine. Selles ajaveebis käsitleme konkreetselt, kuidas ajakirja tsiteerida vastavalt ABNT standarditele.

1. Bibliograafiline viide

Ajakirja õigesti tsiteerimiseks on vaja järgida ABNT kehtestatud bibliograafilise viite struktuuri. Põhistruktuur on järgmine:

perekonnanimi, autori nimi. Artikli pealkiri. Ajakirja pealkiri, väljaande koht, maht, number, lehed, avaldamise kuupäev.

Vaadake näidet:

Almeida, João. Lugemise tähtsus inimese moodustamisel. Haridusajakiri, São Paulo, v. 10, n. 2, lk. 45-60, juuli/dens. 2021.

2. Otsene tsitaat

Kui soovite ajakirjast katkendit otse tsiteerida, peate kasutama topeltpakkumisi ja märkima lehte, kus viibite. Näiteks:

“Lugemine on inimeste kognitiivse ja emotsionaalse arengu jaoks hädavajalik” (Almeida, 2021, lk 50).

3. Kaudne tsitaat

Kaudses tsitaadis parafraseerite autori ideid ilma tsitaate kasutamata. Sel juhul on vaja tähistada autori perekonnanimi ja avaldamise aasta. Näiteks:

Almeida (2021) sõnul mängib lugemine põhimõttelist rolli üksikisiku moodustamisel.

Järeldus

Ajakirja tsiteerimine vastavalt ABNT standarditele on teie akadeemilise töö usaldusväärsuse ja kvaliteedi tagamiseks hädavajalik. Järgides selles ajaveebis esitatud juhiseid, kasutate õigeid standardeid ja väldite probleeme plagiaadi ja sobivate viidete puudumisega.

Loodame, et see ajaveeb oli teile kasulik. Kui teil on küsimusi või ettepanekuid, jätke oma kommentaar allpool. Kuni järgmise korrani!

Scroll to Top