Kuidas tsiteerida BNCC

Kuidas tsiteerida BNCC akadeemilistes teostes

Ühine riiklik õppekavabaas (BNCC) on dokument, mis kehtestab teadmised, pädevused ja oskused, mida kõik Brasiilia õpilased peaksid arendama kogu põhihariduse vältel. See on viide kooli õppekavade väljatöötamisele ja juhendab õpetajate pedagoogilist praktikat.

Kui BNCC -d on vaja akadeemilises töös tsiteerida, on õige viide tagamiseks oluline järgida mõnda juhist. Selles artiklis tutvustame peamisi viise BNCC tsiteerimiseks erinevates töövormingutes.

otsene tsitaat

BNCC tsiteerimise viis on otsene tsitaat, kui väljavõte dokumendist on reprodutseeritud. Sel juhul on oluline kasutada hinnapakkumisi, et näidata, et see on otsene tsitaat ja ka leht, kus lõik on.

Näide:

“BNCC kehtestab üldised oskused, mida kõik õpilased peaksid arendama kogu põhihariduse vältel” (BNCC, lk 10).

kaudne tsitaat

Veel üks viis BNCC tsiteerimiseks on kaudse tsitaadi abil, kui dokumendi sisu on parafraseeritud. Sel juhul ei ole vaja kasutada hinnapakkumisi, kuid oluline on anda BNCC täielikku viidet, sealhulgas avaldamise aasta.

Näide:

BNCC (2017) sõnul peavad kõik õpilased arendama üldisi oskusi kogu põhihariduse vältel.

bibliograafiline viide

Lisaks otsestele ja kaudsetele tsitaatidele on oluline lisada BNCC täielik bibliograafiline viide akadeemilise töö viidete loendis. Elektrooniliste dokumentide tsiteerimiseks peab viide järgima ABNT standardeid (Brasiilia tehniliste standardite assotsiatsiooni).

Näide:

Brasiilia. Haridusministeerium. Tavaline riiklik õppekavade baas. Brasília, DF: MEC, 2017. Saadaval aadressil: & lt; link dokumendile & gt; Juurdepääs: juurdepääsu kuupäev.

Järeldus

BNCC õigesti tsiteerimine akadeemilises töös on kriitilise tähtsusega, et anda esitatud teabele usaldusväärsus. Kasutage otsese ja kaudse tsiteerimise vorme ning lisage ABNT standardite järgi täielikku bibliograafilist viidet. Nii tagate oma tsitaatide kvaliteedi ja täpsuse.

Scroll to Top