Kuidas leevendada tundlikkust kiiretes hammastes

Kuidas leevendada kiireid hammaste tundlikkust

Hammaste tundlikkus on tavaline probleem, mis mõjutab paljusid inimesi. Selle põhjuseks võivad olla mitmed tegurid, näiteks dentiiniga kokkupuude, emaili kulumine või isegi igemeprobleemid. Hea uudis on see, et on olemas mõned meetmed, mida saate selle tundlikkuse kiireks ja tõhusaks leevendamiseks võtta.

1. Kasutage tundlike hammaste jaoks hambapastat

Üks esimesi meetmeid, mida saate võtta, on muuta oma hambapasta spetsiifiliste hammaste jaoks. Need kreemid sisaldavad koostisosi, mis aitavad blokeerida dentiinis sisalduvaid mikroskoopilisi torusid, vähendades seeläbi tundlikkust.

2. Vältige happelisi toite ja jooke

happelised toidud ja joogid võivad kuluda hambaemaili, jättes dentiini paljaks ja suurendades tundlikkust. Seetõttu on oluline vältida selliste toitude nagu sooda, tsitrusmahlade, äädika ja konserveeritud toitude liigset tarbimist.

3. Kasutage fluoriidi suukaudset loputamist

Fluoriidi on mineraal, mis aitab tugevdada hambaid, vähendades tundlikkust. Seetõttu võib fluoriidi suukaudse loputamise kasutamine olla hea võimalus hammaste tundlikkuse leevendamiseks.

4. Pintseldage hambaid ettevaatlikult

Hammaste harjamine väga tugevalt või kõva harjase pintsliga võib põhjustada emaili kulumist ja suurendada tundlikkust. Seetõttu on oluline hambaid hoolikalt pesta, kasutades pehmet harjaste pintslit ja õrnaid liigutusi.

5. Konsulteerige hambaarsti

Kui hammaste tundlikkus püsib ka pärast nende meetmete vastuvõtmist, on oluline konsulteerida hambaarstiga. See võib hinnata tundlikkuse põhjust ja näidata teie juhtumi kõige sobivamat ravi.

Lisaks nendele meetmetele on ka mõned konkreetsed tooted ja ravimeetodid, mis aitavad hammaste tundlikkust leevendada. Oluline on meeles pidada, et iga juhtum on ainulaadne, seetõttu on oluline otsida valdkonna professionaali juhendamist.

Loodame, et need näpunäited on teile kasulikud olnud. Pidage alati meeles, et hoolitsege suuõõne tervise eest ja pidage regulaarselt nõu hambaarstiga.

Scroll to Top