Kuidas tuvid ära hoida

Kuidas tuvisid ära hoida: tõhusad näpunäited nende lindude kodust eemal hoidmiseks

tuvid on linnapiirkondades tavalised linnud ja võivad muutuda ebameeldivaks, kui nad hakkavad tungima sellistesse ruumidesse nagu rõdud, katused ja aiad. Lisaks keskkonna määrdumisele oma väljaheidetega saavad nad ka haigusi edastada. Seetõttu on oluline teada, kuidas navisid tõhusalt ja ohutult ära hoida. Selles artiklis esitame mõned näpunäited, mis võivad teid selle ülesande täitmisel aidata.

1. Hoidke piirkond puhas

tuvid köidavad toidu ja prügikasti jäänused. Seetõttu on oluline hoida oma kodu ümbruses alati puhas. Veenduge, et paljastatud toidu jäänused pole ja hoidke prügilad tihedalt kinni. See aitab takistada tuvides oma ruumi meelitamist.

2. Kasutage hernelikke või esemeid, mis neid hirmutavad

tuvid on väga tundlikud linnud ja on kergesti hirmul. Tuulega liikuvate hernelakkide või tuulte kasutamine, näiteks metallilised lindid, võivad aidata neid eemale lükata. Pange need objektid strateegiliselt sinna, kus tuvid tavaliselt maanduvad, näiteks katused ja rõdud.

3. Paigaldage kaitsevõrgud

Tõhus viis tuvide ärahoidmiseks on kaitsevõrkude paigaldamine piirkondadesse, kus nad tavaliselt maanduvad. Need võrgud takistavad lindudel juurdepääsu soovitud kohtadele, kahjustamata neid. Veenduge, et võrgud oleksid hästi fikseeritud ja ilma ruumideta, kus tuvid pääsevad.

4. Kasutage looduslikke tõrjevahendeid

On mõned looduslikud tõrjevahendid, mis aitavad tuvisid eemale juhtida. Näiteks on nende lindude jaoks sageli ebameeldiv nael, pipar või äädikas. Levitage neid koostisosi, kus tuvid tavaliselt maanduvad, ja tõenäoliselt väldivad nad neid alasid.

5. Palgake spetsialiseeritud ettevõte

Kui kõigist ülaltoodud mõõtmistest ei piisa tuvide ärahoidmiseks, on soovitatav palgata kahjuritõrje ettevõte. Nendel ettevõtetel on konkreetsed teadmised ja tehnikad probleemi tõhusaks ja ohutuks käsitlemiseks.

Nüüd, kui teate mõnda näpunäidet tuvitunade ärahoidmiseks, pange need ellu ja hoidke neid soovimatuid linde kodust eemal. Pidage alati meeles, et austage lindude kaitsega seotud kohalikke seadusi ja määrusi.

Scroll to Top