Kuidas ämblikke ära hoida

Kuidas ämblikke ära hoida: tõhusad näpunäited ja meetodid

Ämblikud on põnevad olendid, kuid paljud inimesed kardavad neid. Kui otsite võimalusi oma kodust või aiast ämblike surumiseks, on see artikkel teie jaoks. Jagame siin tõhusaid näpunäiteid ja meetodeid, et hoida need soovimatud arahniidid teie ruumist eemal.

1. Jätkake koristamist

Üks parimaid viise ämblike ärahoidmiseks on oma kodu puhastamine. Ämblikke köidab mustus ja häired, nii et puhastage kindlasti regulaarselt, eriti piirkondades, kus tavaliselt peituvad, näiteks nurgad, pööningud ja keldrid.

2. Kasutage eeterlikke õlisid

Mõnedel eeterlikel õlidel, näiteks piparmünt, lavendel ja tsitronella, on ämblike tõrjuvad omadused. Võite lahjendada paar tilka neid õlisid vees ja pihustada, kus tavaliselt esinevad ämblikud. Lisaks nende eemaldumisele jätavad need õlid ka keskkonnas meeldiva aroomi.

3. Eemalda Ämblik veeb

Kui leiate oma kodus ämblikuvõrku, eemaldage need kohe. Ämblikud kasutavad neid võrke saagiks saamiseks ja jäädvustamiseks, nii et eemaldades need, muudate nende elu keeruliseks ja julgustate neid otsima teist kohta, kus elama asuda.

4. Kasutage looduslikke tõrjevahendeid

On mõned looduslikud tõrjevahendid, mis aitavad ämblikke ära hoida. Näiteks saab vee ja valge äädika segu pihustada piirkondadesse, kus tavaliselt esinevad ämblikud. Lisaks on sidrunikoore tuntud ka nende arahniidide tõrjumise eest.

5. Hoidke valgustus õige

Ämblikud meelitavad tuled, seetõttu on oluline säilitada oma kodus piisav valgustus. Vältige väliseid tulesid akendele liiga lähedal, kuna see võib teie koju ämblikke meelitada. Samuti hoidke sisetulesid öösel sisse, et neid ei läheks.

6. Sulgege praod ja praod

Ämblikud saavad teie koju siseneda seinte, uste ja akende pragude ja pragude kaudu. Sulgege kindlasti kõik praod ja praod, et nende sisenemine ei saaks. Nende avade katmiseks kasutage kleepuvaid hermeetikuid või lindid.

7. Palgata professionaal

Kui tegelete oma kodus ämblike nakatumisega, peate võib -olla palkama kahjuritõrjeprofessionaali. Neil on teadmised ja tooted, mis sobivad probleemi tõhusaks ja ohutuks toimetulemiseks.

Nüüd, kui teate mõnda näpunäidet ja meetodeid ämblike ärahoidmiseks, on aeg neid rakendada. Pidage meeles, et ennetamine on nakatumiste vältimise võti. Hoidke oma kodu puhtana, kasutage looduslikke tõrjevahendeid ja tehke õige hooldus, et tagada nende soovimatute arahniidide tasuta keskkond.

Scroll to Top