Elu on nagu rongireis

Elu on nagu rongireis

Elu on teekond, mis on täis tõusude ja mõõnade, aga ka rongireisi. Sellel teekonnal leiame erinevaid inimesi, maastikke ja kogemusi, mis kujundavad ja muudavad meid tee ääres.

elujaamad

Nii nagu rongireisil, jaguneb elu jaamadeks. Igal hooajal on erinev etapp, ainulaadsete väljakutsete ja võimalustega. Saame võrrelda lapsepõlve ja noorukieas alguse hooajaga, mis on täis ootusi ja avastusi.

Noortejaam on nagu kiire peatus, täis energiat ja entusiasmi. Just selles etapis otsime oma identiteeti ja ehitame oma unistused. Vanemaks saades siseneme küpsusjaama, kus seisame silmitsi professionaalsete kohustuste ja väljakutsetega.

Vanadus on nagu viimane peatus, kus mõtiskleme elu üle ja naudime mälestusi, mida me tee ääres koguneme. Just selles etapis väärtustame seoseid ja suhteid, mida oleme teinud kogu reisi vältel.

Elu reisijad

Rongireisil leidsime erinevaid reisijaid. Mõni läheb lihtsalt läbi, teised aga jagavad meiega olulist osa reisist. Nagu elus, leiame inimesi, kes meid inspireerivad, meid väljakutseid esitavad ja meile väärtuslikke õppetunde õpetavad.

Oluline on neid ühendusi väärtustada ja kasutada võimalust õppida teistelt reisijatelt. Igal inimesel, kelle me tee ääres leiame, on ainulaadne lugu rääkida ja midagi õpetada.

peatuste tähtsus

Rongireisil on peatused puhkehetked ja uuendamine. Sarnaselt on elus oluline võtta aega, et kajastada, energiat laadida ja uusi eesmärke määratleda.

Peatused võimaldavad meil hinnata saavutusi ja kavandada järgmisi samme. Just nendel pausihetkedel saame hinnata oma edusamme ja teha vajalikke muudatusi edasiliikumiseks.

  • STOP 1: Ise -teadmine
  • peatus 2: eesmärkide määratlus
  • peatus 3: pidev õppimine
  • STOP 4: Hinnang ja tänu

  • peatus
    eesmärk


    1 mõtiskleb selle üle, kes me oleme ja mida me tahame

    2 seadke selged ja saavutatavad eesmärgid

    3 otsige teadmisi ja isiklikku arengut

    4 Täname saavutuste ja eriliste hetkede eest


    Loe ka: näpunäited oma rongireisi maksimaalselt kasutamiseks