Kas ma võin olla nagu Jo

Ole nagu töö: ebaõnne ees usu ja visadusega

Kui mõtleme inimestele, kes on oma elus silmitsi seisnud suuri väljakutseid ja katsumusi, on töökoha oma nimi Kuidas saame hakkama meie teel tekkivate raskustega.

töö

lugu

Töö oli õiglane ja kartlik mees Jumalale, kes elas oma perega jõukat ja õnnelikku elu. Ühel päeval kaotas ta aga kõik, mis tal oli: oma kaubad, tervis ja isegi lapsed. Isegi nii paljude kaotuste ja valude taustal jäi Iiob Jumalale truuks ega kirunud teda.

Iiobi värisematu usk

Iiobi usk on selle ajaloo üks silmatorkavamaid aspekte. Isegi siis, kui tema sõbrad ja isegi tema naine soovitasid tal Jumalat kiruda ja loobuda, jäi Iiob kindlalt oma enesekindluses Issanda vastu. Ta teadis, et Jumal on suveräänne ja et kõigel, mis tema elus juhtus, oli suurem eesmärk.

Iiobi visadus

Lisaks usule õpetab Job meile ka visaduse olulisust. Isegi nii paljude ebaõnnestumiste ees ei andnud ta alla. Iiob jätkas Jumala otsimist, küsitledes, kuid usaldades alati Tema õigust ja lahkust. Ta teadis, et lõpuks taastab Jumal ta ja õnnistab teda veelgi.

  • tugi tähtsus
  • alandlikkuse õppetunnid
  • Iiobi taastamine
  • tugi tähtsus

    Kogu kannatuste ajal oli Jobil oma sõprade toetus. Ehkki nad ütlesid, et mõned ekslikud sõnad, olid nad nende kõrval, kuulasid ja jagasid oma valusid. Inimeste omamine, kes meid toetavad ja kuulevad, on keeruliste aegade ajal kriitiline.

    alandlikkuse õppetunnid

    Iiobi ajaloo teine ​​oluline aspekt on õpitud alandlikkuse õppetund. Raamatu lõpus räägib Jumal Iiobiga ja tuletab talle meelde tema ülevust ja tarkust. Iiob tunnistab oma rabedust Jumala ees ja kahetseb oma kiirustades sõnu. See alandlikkus on meie jaoks hädavajalik õppida ja kasvada keset ebaõnne.

    töö taastamine

    Ajaloo lõpus taastab Jumal topelttöö. Ta võtab kogu oma kaubad tagasi ja on õnnistatud uue perega. See taastamine näitab meile, et isegi kõige raskematel aegadel on Jumal kontrolli all ja võib muuta meie kaotused kasvuks.

    Järeldus

    Iiobi lugu õpetab meile, et isegi suurimate ebaõnnestumiste korral saame säilitada oma usu ja enesekindluse Jumala vastu. Nagu Job, võime õppida püsima, otsima tuge ja alandlikkust ning usaldama taastamist, mida Jumal võib tuua. Võib olla nagu töö, silmitsi usu ja lootusega.

    viide: veebipiibel

    Scroll to Top