Mis on sorgo päritolu, nagu selle välimus on

Mis on sorgo ja kuidas on teie välimus?

Sorgo on Aafrikast pärit taim, täpsemalt Sahara piirkonnast. See on üks vanimaid kultuure maailmas, mida kasvatatakse üle 5000 aasta. Sorgo kasvatatakse praegu mitmes kogu maailmas, sealhulgas Brasiilias, Ameerika Ühendriikides, Indias, Nigeerias ja Mehhikos.

sorgo välimus

sorgo on suure suurusega taim ja võib ulatuda kuni 5 meetrini. Selle lehed on pikad ja kitsad, värviga, mis varieerub sõltuvalt sordist helerohelise ja tumerohelise vahel. Sorgolilled on väikesed ja rühmitatud õisikuteks, moodustades panniliigi.

Sorgo silmatorkav omadus on terade olemasolu nende õisikutes. Neid terasid tuntakse sorgoseemnetena ja neil on erinevad värvid, näiteks valge, punane, pruun ja must. Lisaks võib sorgo olla erinevat tüüpi õisikuid, näiteks kompaktsed paanikad ja avatud paanikad.

sorgo sordid

sorgo on mitu sorti, millel kõigil on spetsiifilised omadused. Sorgo peamiste sortide hulgas on:

  • Sööda sorgo: peamiselt kasutatud loomasöödas;
  • Graniferous sorgo: kasvatatud teraviljatootmiseks, mida saab kasutada inimtoigas, loomasööda tootmine ja selliste toodete tootmine nagu jahu ja õlu;
  • sorgo sacarino: kasutatakse etanooli tootmisel;
  • sorgo luud: kasutatud luudade valmistamisel;
  • SILAGE SORGO: kasutatud silo tootmisel, loomasöötmisel kasutatav toit.
  • Need on vaid mõned olemasolevad sorgo sordid, mis näitavad selle kultuuri ja selle erinevate rakenduste mitmekülgsust.

    Järeldus

    sorgo on taim, mis pärineb Aafrikast ja millel on iseloomulik välimus, millel on pikad ja kitsad lehed, paanilise kujuga õisikud ja erinevat värvi terad. Lisaks on Sorgomil mitu sorti, millel kõigil on oma omadused ja rakendused. Kas inimtoidu, loomasööda tootmise, toodete tootmise või energiatootmise osas mängib sorgo olulist rolli erinevates majanduses.

    Scroll to Top