Kuidas eesnäärme eksamit tehakse

Kuidas on eesnäärme eksam?

Eesnäärme uurimine on oluline protseduur selle näärmega seotud haiguste varajaseks avastamiseks, näiteks eesnäärmevähk. Ehkki see on paljude meeste jaoks delikaatne teema, on oluline mõista, kuidas eksam tehakse, ja selle tähtsus meeste tervise jaoks.

Mis on eesnäärme?

Eesnäärme on meeste reproduktiivsüsteemi nääre, mis asub põie all ja pärasoole ees. See vastutab seemnevedeliku osa tootmise eest, mis aitab spermat see ejakulatsiooni ajal transportida.

Miks eesnäärme eksam?

Eesnäärme uurimine on haiguse, eriti eesnäärmevähi varajase avastamise jaoks kriitilise tähtsusega. See haigus on meeste seas üks levinumaid ja tal on varases staadiumis diagnoosimisel suuremad paranemisvõimalused.

Esiletõstetud lõigu: Eesnäärme eksam viiakse läbi rektaalse puudutusega, tuntud ka kui puutetundlik eksam.

Kuidas on eesnäärme eksam?

Eesnäärme eksam viiakse läbi rektaalse puudutusega, tuntud ka kui puutetundlik eksam. See protseduur on kiire ja valutu ning koosneb arsti nimetissõrme sisestamisest patsiendi pärasoole, et hinnata eesnäärme suurust, kuju ja konsistentsi.

Oluline on märkida, et rektaalse puudutuse eksam pole ainus eesnäärmehaiguste tuvastamise meetod. Lisaks sellele on soovitatav teha ka vereanalüüse, näiteks PSA (spetsiifiline eesnäärme antigeen), mis aitavad tuvastada eesnäärme võimalikke muutusi.

Millal eesnäärme eksamit teha?

Brasiilia uroloogiaühing soovitab, et 50 -aastased mehed läbivad igal aastal eesnäärme eksami. Neile, kellel on eesnäärmevähk või muud riskifaktorid, näiteks musta rassi, on soovitus alustada eksameid 45 -aastaselt.

Järeldus

Eesnäärme uurimine, hoolimata sellest, et see on paljude meeste jaoks õrn subjekt, on selle näärmega seotud haiguste varajaseks avastamiseks kriitiline. Rektaalne puudutus koos teiste täiendavate eksamitega, näiteks PSA, aitab tuvastada eesnäärme võimalikke muutusi, võimaldades varajast diagnoosimist ja suurendades ravis eduvõimalusi.

Seetõttu rääkige kindlasti oma arstiga ja viige läbi rutiinsed eksamid, hoolitsedes oma tervise ja heaolu eest.

Scroll to Top