Kuidas seda tehakse rosin

Kuidas viinamarja tehakse?

Viinamarja Passa on väga populaarne ja tarbitud toit kogu maailmas. See saadakse värskete viinamarjade dehüdratsiooni käigus, mille tulemuseks on kuiv ja magus toode, millel on pehme tekstuur ja kontsentreeritud maitse.

viinamarjade tootmisprotsess Passa

Viinamarjade tootmisprotsess hõlmab mõnda olulist sammu. Teame neist igaüks:

saak

Rosinate jaoks mõeldud viinamarjade saak tehakse siis, kui viinamarjad on küpsed, kuid siiski kindlad. On oluline, et viinamarjad oleksid oma ideaalses küpsemispunktis, et tagada rosinate kvaliteet.

valik

Pärast koristamist valitakse viinamarju käsitsi või masinate kaudu. Selles etapis eemaldatakse viinamarjad, mis on kahjustatud, liiga küpsed või rohelised.

pesemine

Valitud viinamarjad läbivad pesemise, et eemaldada lisandid, näiteks tolmu ja pestitsiidide jäägid. See samm on rosinade ohutuse ja kvaliteedi tagamiseks kriitilise tähtsusega.

kuivatamine

Kuivatamine on viinamarjade tootmisprotsessi kõige olulisem samm. Kuivamismeetodeid on erinevad, kõige tavalisem on kasvuhoonetes kuivatamine ja kuivatamine.

Päikese kuivatamise meetodil hajutatakse viinamarjad jooksulintidesse või kandkidesse ja puutuvad päikese käes mõnda aega, tavaliselt 10–15 päeva. Sel perioodil kaotavad viinamarjad vett ja muutuvad rosinad.

Kasvuhoonete kuivatamismeetodis asetatakse viinamarjad salve ja viiakse kontrollitud temperatuuriga kasvuhoonetesse. See protsess on kiirem kui päikese käes kuivamine, kulub umbes 24–48 tundi.

klassifikatsioon ja pakendid

Pärast kuivatamist läbivad rosinad klassifikatsiooni, kus need eraldatakse vastavalt suurusele ja kvaliteedile. Siis on need pakitud kottidesse või kastidesse, müümiseks valmis.

UVA passo

eelised

Viinamarja Passa on väga toitev toit ja sellel on mitmeid tervisega seotud eeliseid. See on rikas kiudainete, vitamiinide ja mineraalide poolest ning on suurepärane energiaallikas. Mõned viinamarjade eelised hõlmavad:

  • Abi seedimisel
  • parandab kardiovaskulaarset tervist
  • tugevdab immuunsussüsteemi
  • hoiab ära aneemia
  • Võitle enneaegne vananemine
  • Lisaks on viinamarja ka suurepärane tervislik suupiste võimalus ja seda saab kasutada erinevates retseptides, nagu koogid, leivad, salatid ja magustoidud.

    uudishimu rosina kohta

    Lõpuks tutvume rosina kohta uudishimuga:

    • Viinamarja on tarbinud tuhandeid aastaid ja iidsed egiptlased pidasid seda pühaks toiduks.
    • Viinamarja Passa kasutatakse laialdaselt Vahemere köögis, kuna see on traditsiooniline koostisosa sellistes roogades nagu Maroko kuskuss ja Itaalia Panetton.
    • Seal on erinevat tüüpi rosinaid, näiteks valge pass, must pass ja moscatel.
    • Viinamarja Passa on väga energiline toit, mis on suurepärane võimalus sportlastele ja inimestele, kes harjutavad intensiivseid füüsilisi tegevusi.

    Nii et nüüd, kui teate viinamari, kasutage seda oma dieeti lisamiseks ja nautige kõiki selle eeliseid!

    Scroll to Top