Mida lepatriinu sööb

Mida lepatriinu sööb?

LadyBug, tuntud ka kui Catarina või Kitty, on putukas tuntud oma armsa välimuse ja erksate värvide poolest. Lisaks peetakse seda aedade ja istanduste kahjuritõrjeks suureks liitlaseks, kuna see toidab väikeseid putukaid, mis on taimedele kahjulikud.

lepatriinutoit

Ladybogi söötmine põhineb peamiselt väikestel putukatel, nagu lehetäid, nipid, lestad ja teiste putukate vastsed. Neid putukaid peetakse põllumajanduslike kahjuritena, kuna need toituvad taimedest ja võivad põhjustada põllukultuuridele olulist kahju.

lepatriinudel on pöörane isu ja nad saavad lühikese aja jooksul tarbida palju putukaid. Arvatakse, et täiskasvanud lepatriinu saab süüa kuni 50 lehetäi päevas.

LadyBugi eelised kahjuritõrjetes

Lepatriinude olemasolu aias või istanduses on äärmiselt kasulik, kuna need aitavad kahjulike putukate elanikkonda loomulikult kontrollida. Kahjuritega toites aitavad lepatriinud ökosüsteemi tasakaalu ja vältida keemiliste pestitsiidide kasutamise vajadust.

Lisaks peetakse lepatriinusid, mis näitavad tervislikku keskkonda, kuna nende olemasolu on otseselt seotud putukate ja taimede mitmekesisuse olemasoluga.

uudishimu:

Kas teadsite, et kogu maailmas on üle 5000 lepatriinu liik? Need võivad erineda plekkide suuruse, värvi ja mustri poolest.

  • Ladybugs on choleoptere putukad, see tähendab, et neil on karastatud esi tiivad, mis moodustavad omamoodi kaitsekoore.
  • Nad on võimelised lendama ja on õhus väga vilgas.
  • Lepatriinu on tuntud ka nende võime tõttu kiiresti paljuneda. Emane võib teie elu jooksul panna kuni 1000 muna.

  • teaduslik nimi
    perekond
    toit


    coccinella septEmpunctata coccinenellidae lehetäid, kohonillad, lestad ja vastsed teiste putukate kohta

    harmoonia axyridis coccinenellidae lehetäid, kohonillad, lestad ja vastsed teiste putukate kohta

    epilachna varvestistis coccinenellidae Solanacease peretaimede lehed


    Lisateavet lepatriinude kohta

    Allikas: www.example.com

    Scroll to Top