Kuidas teha rinda iseennast –

Kuidas teha rindade iseenda eksamit

Rindade iseenda uurimine on oluline praktika rinnavähi varajaseks avastamiseks. Kuukuiselt läbi viidud võimaldab see naistel oma keha paremini tunda ja tuvastada rindade võimalikke muutusi. Selles artiklis selgitame samm -sammult, kuidas rinda iseennast õigesti teha.

1. samm: positsioon

Rindade iseenda uurimiseks on oluline olla mugavas asendis. Võite valida, kas heita pikali või seista peegli ees. Oluline on see, et tunnete end lõdvestununa ja saate oma rindu hästi vaadata.

2. samm: peegelvaade

Peeglis jälgige oma rindu koos kätega keha kõrval. Veenduge, et rindade kuju, suurus või tekstuur oleks muutused. Pange tähele ka seda, kas seal on naha tagasitõmbamisi või nibu muutusi.

3. samm: vaatlus tõstetud kätega

Ikka peegli ees, tõstke käed pea kohal ja vaadake uuesti rindu. Pange tähele, kas relvade tõstmisel on rindade välimuses erinevus.

4. samm: seistes peopesa

Nüüd on aeg rinnad palpeerida. Seisa ja tõstke parem käsi. Vasaku käega tehke paremal rinnal õrnad ümmargused liigutused. Alustage välispiirkonnast ja minge nibu poole. Korrake sama protseduuri vasakul rinnal, tõstes vasaku käe ja kasutades paremat kätt.

5. samm: palpatsioon valetab

Lamake seljal ja asetage parema õla alla padi või volditud rätik. Vasaku käega tehke paremal rinnal õrnad ümmargused liigutused. Korrake sama protseduuri vasakul rinnal, asetades padja või rätiku vasaku õla alla ja kasutades paremat kätt.

6. samm: nibu vaatlus

Lõpuks pange tähele, kas nibu sekretsioon või muutus on olemas. Pingutage nibu õrnalt, et kontrollida vedelikku väljundit.

Pidage meeles, et rindade eneseukseerimine ei asenda meditsiinilist konsultatsiooni ja mammograafiat. Oluline on teha iseenda eksamineerimist igakuiselt alates 20 -aastasest ja teha mammograafiat aastas alates 40 -aastasest.

Kui iseenda eksamineerimise ajal tuvastate oma rindade, näiteks sõlmede, turse või püsiva valu muutused, otsite kohe eriarsti.

Rindade iseenda uurimine on regulaarselt viis oma tervise eest hoolitsemiseks ja rinnavähi ennetamiseks. Olge ettevaatlik ja olge teadlik oma keha märkidest!

Scroll to Top