Kuidas saada lapse harjumus koidikul ärgata

Kuidas saada lapse harjumus ärgata koidikul

Sissejuhatus

Koidikul ärkamine on imikutel tavaline harjumus, kuid võib olla vanematele kurnav. Selles ajaveebis uurime mõnda näpunäidet, mis aitavad seda harjumust võtta ja tagada kogu pere vaiksemad uneõhtud.

lapse une mõistmine

Imikute uni erineb täiskasvanu unest. Neil on lühemad unetsüklid ja ärkavad sagedamini öösel. Oluline on mõista, et see on normaalne ja osa nende arengust. Kui laps ärkab koidikul ja tal on raskusi magama minna, võib olla vajalik sekkuda.

strateegiad lapse harjumuse saamiseks koidikul

1. Luua rutiin

Järjepidev rutiin enne magamaminekut võib aidata lapsel end turvalisemalt tunda ja rohkem magada. Seadke vanni, toidu ja magamamineku jaoks kindlad ajad. See aitab lapsel mõista, et on aeg puhata.

2. Looge magamist soodustav keskkond

Vaikne, tume ja mugav keskkond on lapse magamiseks hädavajalik. Veenduge, et tuba oleks õigel temperatuuril ja vaba stiimuliteta, mis võivad und häirida, näiteks tugevad tuled või liigne müra.

3. Vältige stimuleerimist enne voodi

Enne lapse magama panemist vältige ärritunud mänge, elektroonilisi seadmeid ja stimuleerimist, näiteks šokolaadi või sooda. Need tegevused võivad teid ärkvel teha ja öösel und raskendada.

4. Õpetage last, kuidas üksi magada

Oluline on õpetada last üksi magama jääma, sõltuvalt välistest stiimulitest, näiteks kiikumine või imetamine. Järk -järgult vähendage füüsilist kohalolekut ja laske lapsel rahuneda ja ise magada.

5. Olla järjekindel

Efektiivsete muudatuste jaoks on oluline olla järjekindel. Hoidke rutiin ja strateegiad igal õhtul, isegi kui laps nutab või protesteerib. Aja jooksul harjub see uue rutiiniga ja õpib paremini magama.

Järeldus

Koidikul ärkamise harjumuse võtmine võib olla väljakutse, kuid asjakohase kannatlikkuse, järjepidevuse ja strateegiate abil on võimalik kogu pere jaoks luua vaiksem unerutiin. Pidage meeles, et iga laps on ainulaadne ja peate võib -olla kohandama näpunäiteid vastavalt individuaalsetele vajadustele. Beebi konkreetsete juhiste saamiseks pöörduge alati lastearsti poole.

Scroll to Top