Kuidas võtta portselani plekk

Kuidas võtta portselanist plek

Kodus portselani põranda omamine on elegantsi ja keerukuse sünonüüm. Siiski on tavaline, et aja jooksul on portselanid kraanid ja kaotades selle loomuliku heleduse. Kuid ärge muretsege, plekkide eemaldamiseks ja algse ilme oma põrandale tagastamiseks on mitu viisi. Selles artiklis õpetame teile mõned lollikindlad näpunäited portselaniplekkide võtmiseks.

1. Tehke kindlaks plekitüüp

Enne puhastamist on oluline tuvastada portselanil esinev täpi tüüp. Selle põhjuseks on asjaolu, et igat tüüpi plekid nõuab konkreetset ravi. Kõige tavalisemad plekid on kohv, vein, rasv, rooste ja kemikaalid.

2. Kasutage konkreetseid tooteid

Turul on saadaval mitu konkreetset portselani puhastamise toodet. Valige kindlasti sobiv toode, millega tegelete. Järgige tootja juhiseid ja kandke rakenduse ajal kaitsekindaid.

3. Teha omatehtud segu

Kui eelistate kasutada omatehtud koostisosi, on mõned segud, mis võivad portselanist plekkide eemaldamisel olla tõhusad. Näiteks saab veega veega söögisooda segu kanda otse plekile ja hõõruda pehme harjastega.

4. Vältige abrasiivseid tooteid

Vältige abrasiivsete toodete, näiteks terasõlgede või töötlemata käsnade kasutamist, kuna need võivad portselani kahjustada. Valige pehmemad materjalid, näiteks mikrokiud riided või pehmed käsnad.

5. Tehke regulaarselt puhastus

Portselanile mustuse ja laikude kogunemise vältimiseks on oluline regulaarselt puhastada. Kasutage sooja veega lahjendatud neutraalset pesuvahendit ja pühkige põrandale. Vältige liigse vee kasutamist, kuna see võib süstmördi kahjustada.

6. Palgata professionaal

Kui laigud püsivad ka pärast mainitud meetodite rakendamist, on soovitatav palgata portselani puhastamisele spetsialiseerunud professionaal. Neil on õiged seadmed ja tooted raskete plekkide eemaldamiseks põrandat kahjustamata.

Lühidalt, portselanist plekkide võtmine võib olla õigete näpunäidete järgimisel lihtne ülesanne. Tehke kindlaks plekitüüp, kasutage konkreetseid tooteid või omatehtud segusid, vältige abrasiivseid tooteid, tehke regulaarset puhastamist ja vajadusel palgake professionaali. Nii et saate palju kauem nautida puhta ja heleda portselani põrandat.

Scroll to Top