Kuidas anda beebi abinõu

Kuidas anda beebiravim ohutult ja tõhusalt

Kui laps on haige, on tavaline, et vanematel on ravimeid, mis aitaksid ravis. Imikule ravimite andmine võib siiski olla väljakutse, kuna nad saavad toimuva vastu seista või mitte. Selles ajaveebis jagame olulisi näpunäiteid beebimeditsiini ohutult ja tõhusaks andmiseks.

1. Konsulteerige alati arsti

Enne teie lapsele mis tahes ravimi manustamist on oluline konsulteerida arstiga. Ainult tervishoiutöötaja võib näidata lapse vanuse ja seisundi õiget abinõu ja õiget annust.

2. Lugege pakendile voldiku hoolikalt

Enne lapse ravimi andmist lugege hoolikalt ravimipaketi lendlehte. Kontrollige soovitatud annust, manustamise vormi ja võimalikke kõrvaltoimeid. Mõista enne jätkamist kindlasti kogu teave.

3. Kasutage süstal või tilk

Ravimi manustamiseks on soovitatav kasutada süstal või tilguti. Need seadmed võimaldavad täpset annust ja takistavad lapse lämbumist. Õige kasutamiseks järgige arsti või voldiku juhiseid.

4. Segage toidu või vedelikega

Mõningaid ravimeid võib manustamise hõlbustamiseks segada toidu või vedelikega. Kontrollige arstiga, kas seda segu on võimalik valmistada ja millised toidud või vedelikud sobivad. Vältige segunemist väga kuumade toitudega või tugevate maitsetega, kuna see võib põhjustada lapse keeldumist.

5. Ole kannatlik ja vaikne

beebiravimi andmine võib olla väljakutse, eriti kui nad on haiged ja pahased. Ole rahulik ja ole kannatlik. Enne ravimi haldamist proovige last mänguasjade või muusikaga tähelepanu kõrvale juhtida. Vajadusel paluge teisel inimesel last ohutult aidata.

6. Vältige juhtimise sundimist

Kui laps peab ravimitest vastu või keeldub, vältige administratsiooni sundimist. See võib põhjustada lämbumist või luua ravimiga negatiivse seose. Rääkige arstiga, et otsida alternatiive, näiteks haldusvormi muutmine või tilkade kasutamine tilkade vormingus.

7. Hoidke ravimid käeulatusest

Pärast ravimi manustamist hoidke pudeleid ja süstal kindlasti ohutusse kohta, lapse käeulatusest väljas. Hoidke ravimeid oma algses pakendis ja kontrollige regulaarselt aegumiskuupäevi.

Neid näpunäiteid järgides saate oma beebimeditsiini ohutult ja tõhusalt anda. Pidage alati meeles, et konsulteerige arstiga ja järgige professionaalseid juhiseid. Teie lapse tervis on prioriteet!

Scroll to Top