Kuidas on Piibli järgi ingel

Kuidas on ingel vastavalt piiblile

Inglid on Piibli erinevates lõikudes mainitud vaimsed olendid. Neid kirjeldatakse kui Jumala käskjalasid, jumalikke teenistujaid ja inimeste kaitsjaid. Piibel pakub inglite kohta mõningaid omadusi ja atribuute. Uurime mõnda neist:

1. Vaimsed olendid

Piibli sõnul on inglid Jumala loodud vaimsed olendid. Neil pole füüsilist keha nagu inimesed, vaid neid kirjeldatakse kui võimsat ja kuulsusrikast.

2. Jumala käskjad

Ingleid mainitakse sageli kui Jumala käskjalasid, kes saadetakse inimestele oluliste sõnumite edastamiseks. Näiteks saadeti Angel Gabriel Jeesuse sünnist Maarjale teatama.

3. Kaitsjad ja eestkostjad

Piibel kirjeldab ka ingleid kui inimeste kaitsjaid ja eestkostjaid. Jumal saadab neid meid kaitsma ja ohtudest lahti saama. Laul 91:11 ütleb: “Sest tema inglitele annab ta tema kohta korraldusi, et nad saaksid teda kaitsta kõigil tema viisidel.”

4. Jumala kummardajad

Ingleid kujutatakse sageli Jumala kummardajatena. Nad kiidavad ja ülistavad nende juuresolekul pidevalt Jumalat. Ilmutusraamatus kirjeldatud apostel Johannese vaates nähakse ingleid kummardamas Jumalat päeval ja öösel.

5. Vaba tahtega olendid

Kuigi inglid on vaimsed olendid, soovitab Piibel neil olla vaba tahe. Mõned inglid, keda juhtis Lucifer, otsustasid mässata Jumala vastu ja saadeti taevast välja. Neid langenud ingleid tuntakse deemonina.

6. Võimsad olendid

Ingeleid kirjeldatakse kui võimsaid olendeid ja neid on üleloomulike oskustega. Nad on võimelised vajadusel imet ja sekkuma inimeste elus. Näiteks näitas Apostl 12 vanglast 12 vabastanud ingel suurt võimu.

7. Olendid hierarhiaga

Piibel mainib ka inglite seas hierarhiat. Inglite kategooriaid on erinevaid, näiteks peaingel ja kerubim. Näiteks peaingel Miguelit nimetatakse üheks peamiseks vaimseks sõdalaseks.

8. Jumala ja inimeste teenijad

Inglid on nii Jumala kui ka inimeste sulased. Nad on valmis täitma Jumala tahet ja aitama vajadusel inimesi. Nad saadetakse meid juhendama, kaitsma ja abistama meid.

Lühidalt, Piibli sõnul on inglid Jumala loodud vaimsed olendid, jumalikud käskjalad, inimeste kaitsjad, Jumala kummardajad, vaba tahtega olendid, võimsad, hierarhia ning Jumala teenijad ning olendid ning olendid inimesed. Nad mängivad olulist rolli päästeajaloos ja usklike elu.

Scroll to Top