Mis tähendab jalgpallis takistust

Mida tähendab jalgpallis takistus?

Impediment on jalgpallis põhimõtteline reegel, mille eesmärk on tagada meeskondade õiglus ja võrdsus. Kui mängija on takistuses, ei saa ta palli otse meeskonnakaaslaselt vastu võtta, kui tema ja väravajoone vahel on vähemalt kaks vastast.

Kuidas takistus töötab?

Takistuse toimimise paremini mõistmiseks on oluline teada mõnda põhielementi:

  • o ipplication positsioon: mängija on vastas väravajoonele lähemal kui pall ja eelviimane vastane (tavaliselt väravavaht või viimane kaitsja).
  • Otsene kviitung: mängija ei saa palli otse meeskonnakaaslaselt. Kui pall antakse otse talle, märgistatakse viga ja vastane saab kaudse vabalöögi.
  • Kaks vastast: nii et palli saamise positsioonil olev mängija peab tema ja väravajoone vahel olema vähemalt kaks vastast (peale väravavahi).>

    Oluline on märkida, et takistus on tähistatud ainult siis, kui näidendiga aktiivselt osalenud mängija on aktiivselt seotud. Kui ta ei sega mängu ega soovi palli saada, ei tähistata takistust.

    Miks on takistus?

    Takistus viidi jalgpalli sisse, et mängijatel oleks pidevalt vastandliku väravajoone lähedal, oodates pikki söödu. See reegel aitab mängu tasakaalustada, andes kaitsjatele võimaluse end korralikult positsioneerida ja takistada ründajatel ebaõiglast eelist.

    Lisaks stimuleerib takistus ka kollektiivset mängu, kuna mängijad peavad kolima ja looma koos mängimise, selle asemel, et tugineda ainult pikkadele käikudele mängijale, kes on positsioonil.

    Kuidas kohtunikud takistavad takistust?

    Vahekohtunikud ja arbitraažiassistendid vastutavad jalgpallimatšide ajal takistuse tuvastamise ja märgistamise eest. Nad kasutavad täpsete otsuste tegemiseks oma väljapositsiooni ja suhtlemist.

    Kui mängija on takistuses, tõstavad kohtunikud lipu tavaliselt rikkumisest märku. Nad saavad kasutada ka tehnoloogiat, näiteks VAR (videokohtunik), et vaadata läbi kahtlased pakkumised ja kinnitada või takistada.

    Järeldus

    Takistus on jalgpallis oluline reegel, mille eesmärk on tagada võrdsus meeskondade vahel ja stimuleerida kollektiivset mängu. Mängijatele, tehnikutele ja fännidele on oluline mõista, kuidas takistus toimib segaduste ja kaebuste vältimiseks matšide ajal.

    Loodame, et see artikkel on selgitanud teie kahtlusi jalgpalli takistuse tähenduse ja olulisuse osas.

  • Scroll to Top