Kuidas roosteplekki põrandalt eemaldada

Kuidas võtta põrandast põrandaplekki

Rooste laigud võivad põrandal olla tavaline probleem, mis on tingitud põrandaga kokkupuutuvate objektide metalli oksüdeerumisest. Õnneks on nende plekkide eemaldamiseks ja põranda välimuse taastamiseks mitu tõhusat viisi. Selles artiklis uurime mõnda tehnikat ja toodet, mis aitavad põranda rooste plekke kõrvaldada.

1. Kasutage konkreetseid rooste eemaldamise tooteid

Turul on saadaval mitu toodet, mis on spetsiaalselt koostatud roosteplekkide eemaldamiseks. Need tooted sisaldavad tavaliselt pehmeid happeid, mis aitavad oksüdatsiooni lahustada. Järgige tootja juhiseid ja rakendage toodet otse plekile. Las see käitub mõni minut ja hõõruge siis pehme harjase pintsliga. Loputage hästi puhta veega.

2. Proovige valget äädikat

Valge äädikas on tavaline kodumaine toode, mis võib olla efektiivne ka rooste plekkide eemaldamisel. Märg riie või käsn valge äädikaga ja kandke otse plekile. Las see käitub mõni minut ja hõõruge siis õrnalt. Loputage hästi puhta veega.

3. Tehke naatriumi- ja veevesinikkarbonaadipasta

vesinikkarbonaatnaatrium on tuntud oma puhastusomaduste poolest ja seda saab kasutada roosteplekkide eemaldamiseks põrandalt. Segage pasta moodustamiseks söögisooda piisavalt veega. Kandke peitsile pasta ja hõõruge õrnalt pehme harjasega pintsliga. Las see käitub mõni minut ja loputage siis puhta veega hästi.

4. Kasutage sidrunimahla ja soola

sidrunimahl ja sool võivad olla ka tõhus kombinatsioon rooste plekkide eemaldamisel. Pigistage sidruni mahl plekki ja puista soola selle peale. Hõõru õrnalt pehme harjase pintsliga ja laske sellel paar minutit tegutseda. Loputage hästi puhta veega.

5. Palgata professionaal

Kui rooste plekid püsivad või kui teil pole eemaldamisega mugav tegeleda, on soovitatav palgata põrandakoristusega professionaal. Neil on õiged teadmised ja seadmed erinevat tüüpi plekkidega tegelemiseks ja rahuldava tulemuse tagamiseks.

Kokkuvõtteks võib öelda, et põranda rooste plekkide eemaldamist saab kasutada konkreetseid tooteid, näiteks rooste eemaldamist, või kodumaiste koostisosadega nagu valge äädikas, söögisooda, sidrunimahla ja sool. Kui soovite, võite ka puhastada professionaali palkamise. Sõltumata valitud meetodist on oluline järgida juhiseid õigesti ja loputage põrand hästi pärast pleki eemaldamist.

Scroll to Top