Kuidas kaariesid omatehtud hambast välja viia

Kuidas kaariesid omatehtud hambast välja viia

Hambahamba lagunemine on tavaline probleem, mis mõjutab enamikku inimesi nende elus mingil hetkel. Need tekivad siis, kui bakteriplaat koguneb hammastesse ja tekitab happeid, mis söövitavad hamba emaili. Kui seda ei ravita, võib hammaste lagunemine põhjustada intensiivset valu, nakkusi ja isegi hammaste kaotust. Ehkki õõnsuste raviks on alati soovitatav otsida hambaarsti, on mõned kodused meetodid, mis aitavad sümptomeid leevendada ja vältida olukorra süvenemist.

1. Korralik harjamine

Üks tõhusamaid viise õõnsuste ennetamiseks ja raviks on hammaste nõuetekohase harjamise kaudu. Pintseldage oma hambaid kindlasti vähemalt kaks korda päevas, kasutades pehme harjase pintslit ja fluoriidi hambapastat. Pintseldage kõik hambapinnad, sealhulgas tagumine ja kummijoon. Ärge unustage ka oma keelt harjata, kuna see võib majutada kaariese baktereid.

2. Rihma

kasutamine

Hambaniidi kasutamine on oluline bakterplaadi eemaldamiseks ja toidu püsimine hammaste vahel ja piirkondades, mida on raskesti hambaharjale juurde pääseda. Mööduge hammaste vahel õrnalt, tehes edasi -tagasi liikumisi. Jõuge kindlasti kõigisse piirkondadesse, sealhulgas kummiliini.

3. Suukaudne loputamine fluoriidiga

Suukaudne loputus fluoriga võib aidata tugevdada hammaste emaili ja vältida õõnsuste tekkimist. Pärast hammaste harjamist ja hambaniidi kasutamist loputage suu hambaarsti soovitatud suuga. Järgige kindlasti toote kasutamise juhiseid.

4. Tervislik toitumine

Tervislik ja tasakaalustatud söömine mängib olulist rolli ka õõnsuste ennetamisel ja ravimisel. Vältige suhkrurdavate toitude ja suhkrurikkade jookide liigset tarbimist, kuna suhkur on üks peamisi kaariese tekkimise eest vastutavaid. Valige kaltsiumi rikkad toidud nagu piim ja juust, mis aitavad hambaid tugevdada.

5. Kodune abinõud

Lisaks suuhügieeni igapäevasele hooldusele on ka mõned kodused abinõud, mis aitavad leevendada õõnsuste sümptomeid. Näiteks sooja veega soolaga valmistamine võib aidata vähendada valu ja põletikku. Teine võimalus on kanda nelk õli otse mõjutatud piirkonda, kuna nelgil on valuvaigistavaid ja põletikuvastaseid omadusi.

Siiski on oluline märkida, et need kodused abinõud ei asenda hambaravi õiget ravi. Kui kahtlustate, et teil on kaaries, on oluline otsida nii kiiresti kui võimalik hambaarst, et saada õige diagnoos ja korralik ravi.

Loodame, et need näpunäited on teile kasulikud, et mõista, kuidas omatehtud hambast kaariesid võtta. Pidage alati meeles, et hoiate head suuhügieeni ja külastage oma hambaarsti, et tagada hammaste tervis.

Scroll to Top