Kuidas ladustatud riietest kollakas võtta

Kuidas kollast eemaldada ladustatud riietest

Kui olete juba kapi avanud ja leidnud oma riided kollaka tooniga, ärge muretsege, kuna see on tavaline probleem. Ladustatud rõivaste kollakad võivad põhjustada mitmed tegurid, näiteks aeg, niiskus ja isegi korraliku ventilatsiooni puudumine. Õnneks on mõned lihtsad tehnikad, mis aitavad seda kollakat eemaldada ja muuta teie riided uuesti uueks.

1. Eraldage riided

Esimene samm on eraldada heas seisukorras kollakad riided. Nii saate iga tüki individuaalselt ravida ja vältida kollakat levikut muudele riietele.

2. Pese riided seebi ja veega

Enne konkreetse toote pealekandmist on oluline pesta riideid seebi ja veega. Kasutage mahedat seepi ja peske osad käsitsi või masina järgi vastavalt iga pesujuhistele.

3. Kasutage omatehtud tooteid

Seal on mitu omatehtud toodet, mis aitavad riietest kollast eemaldada. Mõned näited on:

  • Vesinikkarbonaatnaatrium: segage üks supilusikatäis söögisoodat liitrisse sooja veega ja leotage riideid mõni tund enne normaalselt pesemist.
  • Valge äädikas: lisage pesumasinasse ja peske normaalselt pool klaasi valget äädikat.
  • Sidnimahl: pigistage sidruni mahl ja segage liitri veega. Leotage riideid paar tundi ja peske normaalselt.

4. Proovige konkreetseid tooteid

Kui omatehtud tehnikad ei tööta, võite proovida konkreetseid tooteid, et riietest kollane eemaldada. Otsige puhastusvahendite kauplustes kollase rõivase mittekloori pleegitajat või tooteid.

5. Vältige tulevikku kollakas

Et riided jälle kollaseks muutuks, on oluline nende ladustamisel olla ettevaatlik. Enne nende hoidmist veenduge, et riided oleksid täiesti kuivad, vältige niiskeid ja madalaid ventilatsioonipaiku ning kasutage kangakatteid või puuvillakotte, et kaitsta tükke otsese kontakti eest õhuga.

Järgige neid näpunäiteid ja taastage oma kollased riided hõlpsalt. Ärge unustage alati lugeda iga tüki pesemisjuhiseid ja vajadusel pöörduge täiendavate juhiste saamiseks spetsialiseeritud spetsialiseerumisega.

Scroll to Top