Kuidas inglise keelt inglise keeles rääkida

Kuidas öelda inglise keeles “aitäh”?

Kui õpime uut keelt, on tavaline kokku puutuda sõnade ja väljenditega, mis on igapäevaseks suhtlemiseks hädavajalikud. Üks neist sõnadest on “tänu”, mis väljendab tänu ja mida kasutatakse laialdaselt erinevates olukordades.

Inglise keeles on sõna “aitäh” samaväärne sõna “aitäh”. Inglise emakeelena kõnelejad kasutavad seda väljendit laialdaselt, et tänada kedagi saadud teene, kingituse, abi või muu lahke vormi eest.

tänuvormid inglise keeles

Lisaks “Aitäh” on ka muid võimalusi, kuidas inglise keeles tänu avaldada. Vaadake mõnda neist:

  • Tänud: See on mitteametlikum viis öelda “aitäh”. Seda kasutatakse tavaliselt mitteametlikes vestlustes sõprade ja pere vahel.
  • Suur tänu: See väljend on rõhutatum viis tänada, edastades suuremat tänu.
  • Suur tänu: See on ametlikum ja viisakas viis tänada. See on piisav ametlikumates olukordades või kui soovite väljendada sügavamat tänatust.
  • väljendid, mis on seotud “aitäh” inglise keeles

    Lisaks otsestele tänuvormidele on ka väljendusi, mis on seotud inglise keeles “aitäh”, mis võivad olla kasulikud erinevates kontekstides. Mõned neist on:

    • Olete teretulnud: Seda väljendit kasutatakse vastusena tänule, mis tähendab “te ei tee” või “mitte midagi”. See on haritud viis öelda, et inimene on uuesti abi saamiseks saadaval.
    • Pole probleemi: Seda väljendit kasutatakse selleks, et anda probleeme soosingu abistamise ega teostamisega.
    • Minu rõõm: Seda väljendit kasutatakse selleks, et oleks rõõm inimesele midagi aidata või midagi teha.

    Oluline on meeles pidada, et nende väljendite õige hääldus on tõhusa ingliskeelse suhtluse jaoks oluline. Seetõttu on soovitatav harjutada õiget hääldust emakeelena kõnelejatega või veebiressursside kaudu, näiteks videod ja audiod.


    väljend
    hääldus


    aitäh /θæŋk Juː/

    tänud /θæŋks/

    Suur tänu /θæŋks ə lɒt/

    suur aitäh /θæŋk ju ˈvɛri mʌtʃ/

    olete teretulnud /jʊər ˈwɛlkəm/

    pole probleemi /nəʊ ˈprɒbləm/

    minu rõõm /maɪ ˈplʒər/


    Nüüd, kui teate, kuidas te ütlete inglise keeles “aitäh” ja mõnega seotud väljenditega, saate neid sõnu kasutada oma vestlustes ja suhtlemisel emakeele kõlaritega. Ärge unustage harjutada hääldust ja avaldada alati oma tänu siiralt ja viisakalt.

    Täname lugemise eest!

    Scroll to Top