kuidas hambakivi eemaldada

Kuidas eemaldatakse tartlased: olulised näpunäited ja teave

Hea suu tervise omamine on kriitilise tähtsusega ilusa naeratuse tagamiseks ja hambaprobleemide ennetamiseks. Üks peamisi hammaste tervise kaabakaid on hammaste ja igemete ümber moodustuv karastatud bakteriaalne tahvel tartarus. Räägime selles artiklis sellest, kuidas tartreid eemaldada ja suu tervena hoida.

Mis on tartarus?

hambakivi, mida tuntakse ka hambaarvestusena, on karastatud bakterialplaadi kiht, mis moodustub hammastes ja igemetes. Bakteriplaat on kleepuv ja värvitu kile, mis meie hammastes pidevalt moodustab. Kui seda ei ole korralikult eemaldatud, siis kaltsib ja muutub hambakivi.

hambakivi pole mitte ainult antisine, jättes hambad kollaka või pruuni välimusega, vaid võib põhjustada ka suuõõne terviseprobleeme nagu igemepõletik, periodontiit ja halb hingeõhk.

Kuidas kodus tartreid eemaldada?

Ehkki on oluline, et hambaarsti regulaarselt külastada professionaalse koristamise jaoks, on mõned meetmed, mida saate koju võtta hambakivi eemaldamiseks ja koolituse ärahoidmiseks:

  • Õige suuhügieen: Pintseldage hambaid vähemalt kaks korda päevas, kasutades pehme harjase pintslit ja fluoriidi hambapastat. Ärge unustage oma keelt harjata ja kasutada iga päev rihma.
  • suukaudne loputus: Kasutage bakterite kõrvaldamiseks ja hambakivi moodustumise vältimiseks antiseptilist suukaudset loputamist.
  • Tervislik toitumine: vältige suhkru- ja tärkliserikkaid toite, mis võivad aidata kaasa bakterite plaadi moodustumisele. Eelistage tasakaalustatud dieeti, rikas puuviljad, köögiviljad ja kiulised toidud.
  • Kodune abinõud: mõned kodused abinõud, näiteks naatriumvesinikkarbonaat ja õunaäädikas, võivad hambakivi eemaldada. Siiski on oluline enne nende kasutamist hambaarstiga konsulteerida.
  • Millal hambaarsti otsida?

    Ehkki ülaltoodud mõõtmised võivad aidata vältida hambakivi moodustumist, on oluline regulaarselt külastada hambaarsti professionaalse puhastamise jaoks. Hambaarstil on tööriistad ja teadmised, mis on vajalikud Tartersi tõhusaks ja ohutuks eemaldamiseks.

    Lisaks, kui teil on juba hambakivi või seisate silmitsi suuõõne terviseprobleemidega, näiteks igemepõletik või halb hingeõhk, on oluline otsida nii kiiresti kui võimalik hambaarst.

    Järeldus

    Hambakivi eemaldamine ja hea suu tervise säilitamine on kauni naeratuse tagamiseks ja hambaprobleemide ennetamiseks kriitilise tähtsusega. Lisaks sobivatele suuhügieeni meetmetele kodus on oluline külastada hambaarsti regulaarselt professionaalse puhastamise jaoks. Hoolitse oma suuõõne tervise eest ja nautige tervislikku ja säravat naeratust!

    Scroll to Top