Kuidas istutada ploomi

Kuidas istutada ploomi: täielik juhend

Sissejuhatus

ploom on maitsev ja toitev puuvili ning selle oma aeda istutamine võib olla rahuldust pakkuv kogemus. Selles juhendis uurime samm -sammult, kuidas ploomi istutada ja selle viljapuu eest hoolitseda.

1. samm: valige ploomi sort

Saadaval on mitu ploomiorti, millest igaühel on erinevad omadused. Enne istutamist uurige oma kliima- ja maitseeelistuste kõige sobivamaid sorte.

2. samm: mulla ettevalmistamine

Ploomid eelistavad hästi draaditud mulda, mis rikas orgaaniline aine. Valmistage muld ette, eemaldades umbrohu, kivid ja juured. Lisage mulla viljakuse parandamiseks orgaaniline ühend.

3. samm: muda istutamine

Kaevake pinnases auk, millel on piisav sügavus ja laius, et mahutada seemiku juured. Asetage seemik auku, veendudes, et mullajoon oleks pinnaga tasane. Täitke auk Maaga, surudes õrnalt ümber seemiku.

4. samm: kastmine ja viljastamine

Pärast istutamist tilgutage ploomimuutus ohtralt. Hoidke muld niiske, kuid vältige leotamist. Kandke puuviljade jaoks orgaaniline väetis või konkreetne väetis, järgides tootja juhiseid.

5. samm: pügamine ja pidev hooldus

ploomid vajavad oma kuju säilitamiseks ja tervisliku kasvu stimuleerimiseks regulaarset pügamist. Eemaldage surnud, haiged või ületatud oksad. Tehke algusaastatel treeningu pügamine ja igal aastal hoolduse pügamine.

6. samm: kaitse kahjurite ja haiguste eest

Jälgige regulaarselt oma ploomi, otsides kahjurite või haiguste märke. Kasutage nakatumiste kontrollimiseks sobivaid orgaanilisi või keemilisi tooteid, järgides kasutamiseks.

7. samm: Harvest

Ploomil kulub puuviljade tootmiseks tavaliselt 3–5 aastat. Kui ploomid on küpsed, kleepige need ettevaatlikult, hoides puuvilju ja rõõmustades pisut. Hoidke ploomid lahedasse kohta ja tarbige neid nii kiiresti kui võimalik.

Järeldus

Ploomi istutamine võib olla meeldiv ja rahuldust pakkuv tegevus. Pärast neid samme ja oma ploomi eest korralikult hoolitsemist saate oma aias nautida maitsvaid värskeid ploome. Ärge unustage uurida valitud sordi konkreetseid vajadusi ja nautige oma puuviljade kasvatamise eeliseid.

Scroll to Top