Kuidas tehakse magnetresonantstomograafiat

Kuidas on magnetresonantstomograafia

Magnetresonantstomograafia on pildieksam, mis kasutab magnetvälja ja raadiolaineid inimkeha sisemusest detailsete piltide loomiseks. See on mitteinvasiivne ja valutu protseduur, mis võimaldab teil täpselt vaadata elundeid, kudesid ja sisemisi struktuure.

Mis on magnetresonantstomograafia?

Magnetresonantstomograafia on pildidiagnostiline tehnika, mis kasutab inimkeha üksikasjalike piltide genereerimiseks võimsat magnetvälja ja raadiolaineid. Erinevalt teistest pildiaksamitest, näiteks röntgenikiirguse või kompuutertomograafia, ei kasuta magnetresonantstomograafia ioniseerivat kiirgust, mis muudab selle patsiendi jaoks turvalisemaks.

Kuidas saab magnetresonantstomograafia?

Magnetresonantsseadmed koosnevad suurest magnetist, mis loob patsiendi ümber ühtlase ja intensiivse magnetvälja. Eksami ajal paigutatakse patsient torusse või tunnelisse, kus kiirgatakse raadiolaine impulsse. Need impulsid põhjustavad vesinikuaatomeid inimkehas signaale, mis on jäädvustatud spetsiaalsete antennidega.

Neid märke töötleb arvuti, mis muudab need keha sisekonstruktsioonide üksikasjalikeks piltideks. Pilte saab vaadata reaalajas või salvestada hilisemaks analüüsiks.

Millised on magnetresonantstomograafia näidustused?

Magnetresonantstomograafiat kasutatakse meditsiinis laialdaselt mitmesuguste terviseseisundite diagnoosimiseks ja jälgimiseks. Seda saab näidata aju ja närvisüsteemi, selgroo, liigeste, kõhuorganite, südame ja veresoonte muu hulgas.

Lisaks diagnoosimisele kasutatakse ka magnetresonantstomograafiat ka meditsiiniliste protseduuride nagu biopsia ja minimaalselt invasiivsete operatsioonide suunamiseks.

Milline on vajalik hooldus enne magnetresonantstomograafia tegemist?

Enne magnetresonantstomograafia tegemist on oluline teavitada arsti mis tahes olemasolevast meditsiinilisest seisundist, näiteks allergiatest, neeruprobleemidest või südamest ning sellest, kas kehasse implanteerivad meditsiinilised seadmed, näiteks brändimärgid või metalliproteesid .

Samuti on vaja eemaldada sellised metallilised esemed nagu ehted, augustused, prillid ja eemaldatavad hambaproteesid, kuna need võivad eksami häirida.

Järeldus

Magnetresonantstomograafia on ohutu ja tõhus kujutise eksam, mis võimaldab teil üksikasjalikult visualiseerida inimkeha sisekonstruktsioone. See mängib võtmerolli erinevate terviseseisundite diagnoosimisel ja jälgimisel, aidates kaasa täpsemale ja tõhusamale ravile.

Kui teil on vaja teha magnetresonantstomograafia, on oluline järgida meditsiinilisi juhiseid ja olla eksamiks valmis. Ärge unustage teavitada arsti mis tahes eelnevast meditsiinilisest seisundist ja järgige kliiniku või haigla pakutavaid ettevalmistusjuhiseid.

Scroll to Top