Nagu vesi šokolaadi jaoks

nagu šokolaadivesi: armastus ja kulinaarne lugu

Kui olete kirjanduse ja gastronoomia fänn, olete kindlasti kuulnud raamatust “Nagu šokolaadivesi”. Kirjutanud Mehhiko Laura Esquivel, see teos on täiuslik kombinatsioon romantika ja maitsvate retseptide vahel.

kirglik lugu

“Kuidas šokolaadi vett” räägib loo noorest Mehhikost, kellel on oma elu perekonnatraditsiooniga: noorim tütar ei saa abielluda, kuna ta peaks oma ema eest hoolitsema kuni oma elu lõpuni. Pedro kirglik, Tita näeb oma armastust ei suuda realiseeruda, kuna ta abiellub oma vanema õega Rosauraga.

Hoolimata raskustest leiab Tita oma tunnete väljendamise viisi keetmisel. Iga roog, mille ta valmistab, on täis emotsioone ja kiindumust, edastades tema kirgi ja soove. Maitsete kaudu vallutab ta kogu ümber oma maitse ja rõõmustab lugejaid oma kulinaarsete oskustega.

retseptid, mis äratavad meeli

Raamat “As Chocolate Water” on täidetud retseptidega, mis on tõelised kunstiteosed. Alates traditsioonilistest Mehhiko roogadest kuni vastupandamatute magustoitudeni on iga leht gastronoomiline avastus. Kõige kuulsamate retseptide hulgas on muttpoolt, Chiles En märkamine ja kuulus kreeka pähkli kook.

  • Mool Poralle: tume ja vürtsikas kaste, mis on valmistatud šokolaadi ja paprikaga, mis on kaasas liha ja lindudega.
  • Chiles en Nascada: tüüpiline Mehhiko roog, mis koosneb jahvatatud veiseliha täidisega paprikatest ja kaetud kreeka pähkli kastmega.
  • Pähkli kook: vastupandamatu magustoit, mis on valmistatud pähklite, šokolaadi ja erilise armastuse puudutusega.
  • Retsepte on kirjeldatud nii üksikasjalikult, et raamatu lugemise ajal on võimalik tunda iga roogi aroomi ja maitset. See on tõeline sensoorne kogemus!

    kultuuriline ja kinematograafiline mõju

    “kui šokolaadivesi” polnud ainult raamatu lehed. 1992. aastal kohandati romaani kinoga Alfonso Arau lavastatud filmis. Mehhiko lavastus oli kriitiline ja avalik edu, võites mitu auhinda ja kandideeris parima välismaise filmi Oscarile.

    Film tõi Tita loo ja selle kulinaarsete oskuste loole veelgi suuremat nähtavust. Piltide kaudu oli võimalik näha elu teenivaid roogasid ja ärkasid vaatajate isu.

    gastronoomiline pärand

    Lisaks raamatule ja filmile jättis “Like Chocolate Water” gastronoomilise pärandi, mis kestab tänapäevani. Teos kirjeldatud retsepte hindavad inimesed kogu maailmas, keda lummavad maitste kombinatsioon ja iga roa taga olev lugu.

    Kui te pole raamatut lugenud ega filmi vaadanud, ärge raisake aega! “Nagu šokolaadivesi” on tõeline meistriteos, mis ühendab armastust, toiduvalmistamist ja kultuuri ainulaadsel viisil. Olge valmis armuma Tita loosse ja rõõmuge meeli äratavatest retseptidest.

    viited:

  • Wikipedia – kui šokolaadivesi
  • Goodreads – näiteks šokolaadivesi
  • imdb – kui šokolaadivesi
  • Scroll to Top