Kuidas on hambakanal

Kuidas hambakanalit tehakse?

Kui hammas on tõsiselt kahjustatud või nakatunud, võib hamba päästmiseks olla vajalik kanalitravi. Hambakanal on hambaprotseduur, mis hõlmab hamba viljaliha eemaldamist, puhastamist, desinfitseerimist ja täitmist tühja ruumi täitmise materjaliga. Selles ajaveebis uurime üksikasjalikult, kuidas hambakanali valmistatakse.

Mis on hambakanal?

Hambakanal, tuntud ka kui endodontiline ravi, on protseduur, mille viib läbi endodontikale spetsialiseerunud hambaarst. See on vajalik, kui hamba viljaliha, mis on hamba keskel olev pehme kude, on süvakaariese, trauma või muude hambaprobleemide tõttu põletikuline või nakatunud.

samm -sammult hambakanal:

  • Anesteesia: hambaarst rakendab kohalikku anesteesiat, et tagada patsiendil protseduuri ajal valu.
  • Juurdepääs viljalihale: hambaarst teeb hambakroonis väikese augu, et pääseda tsellusele.
  • Tselluloosi eemaldamine: väikeste tööriistade abil eemaldab hambaarst hoolikalt hamba viljaliha.
  • Puhastamine ja desinfitseerimine: Tühi ruum on hamba sees puhas ja desinfitseeritud, et eemaldada jäägid või bakterid.
  • TÄIELIK: Tühi ruum on täidetud obturatsioonimaterjaliga, tavaliselt Guta-Paste kaustaga, et hamba tihendada ja vältida tulevasi nakkusi.
  • Restaureerimine: pärast hambakanali saab hammas nõrgeneda. Seetõttu on hambaarst tavaline asetada krooni või taastada hamba tugevdamiseks ja kaitsmiseks.
  • Hambakanali protseduur võib sõltuvalt juhtumi keerukusest võtta üks kuni kolm seanssi. Nõuetekohase taastumise tagamiseks on oluline järgida hambaarsti juhiseid.

    hambakanali eelised:

    Hambakanal on protseduur, mis võib säästa hamba, mis muidu kaevandataks. Lisaks pakub see järgmisi eeliseid:

    • Valu leevendamine: kanaliravi välistab valu, mis on põhjustatud nakkustest või põletikust hammaste viljalihas.
    • Hammaste säilitamine: nakatunud viljaliha eemaldamisel saab hamba säilitada ja jätkata normaalselt.
    • Tüsistuste ennetamine: hambakanal hoiab ära nakatumise leviku muudesse suupiirkondadesse, hoides ära raskemaid tüsistusi.

    keerukamatel juhtudel võib patsienti vajada endodonti, hambakanali ravi eksperdi.

    Lühidalt öeldes on hambakanal hambaprotseduur, mis hõlmab hamba viljaliha eemaldamist, puhastamist, desinfitseerimist ja tühja ruumi täitmist. See on võimalus säästa tõsiselt kahjustatud või nakatunud hamba, pakkudes valu leevendamist ja hammaste säilitamist. Kanalravi vajaduse hindamiseks ja suuõõne tervise jaoks parima hoolduse saamiseks pöörduge alati hambaarsti poole.

    Scroll to Top