Kuidas peaksime Piibli järgi magama

Kuidas peaksime magama vastavalt piiblile

Magamine on inimese jaoks põhivajadus. Just une ajal taastub ja puhkab meie keha, valmistudes uueks päevaks. Kuid kas teadsite, et Piibel annab meile ka juhiseid selle kohta, kuidas me peaksime magama? Selles artiklis uurime mõnda Piibli põhimõtet, mis on seotud unega ja kuidas saaksime neid oma igapäevaelus rakendada.

puhkeolu tähtsus

Piibel õpetab meile, et puhkus on elu oluline osa. Näiteks Genesise raamatus näeme, et Jumal lõi maailma kuue päevaga ja seitsmendal päeval puhkas ta. See näide näitab meile, et puhkamine on oluline praktika ja et peaksime järgima.

“Pidage meeles hingamispäeva, et seda pühitseda. Sa oled töö ja sa teed tööd ja teed kogu oma tööd, aga seitsmes päev on Issanda hingamispäev, su Jumal; sa ei tee ühtegi tööd ega tee ühtegi tööd ega Sina, ei su poeg ega tütar ega sulane ega sulane ega su loom, ega välismaalane, kes on su uste sees. ” (Exodus 20: 8-10)

Lisaks õpetab Piibel meile ka, et Jumal annab une oma armastatud. Psalmide raamatus leiame järgmise salmi:

“Vaata, lapsed on Issanda pärand ja emaka vilja tema tasu. Noolena võimsa mehe käes, nii on ka noorte lapsed. Õnnistatud mees, kes neid täidab Neile ei sega nende kiirustamist, kui nad räägivad oma vaenlastega ukse ees. ” (Laulud 127: 3-5)

sobiv keskkond magamiseks

Piibel õpetab meile ka sobiva magamiskeskkonna loomise olulisust. Õpetussõnade raamatus leiame salmi, mis tuletab meile meelde vaikse ja mugava puhkamise kohta:

“See on parem kuiv ja sellega vaikusega kui maja, mis on täis hõrgutisi ja lahkarvamusi.” (Õpetussõnad 17: 1)

Seetõttu on oluline luua mugav magamiskeskkond, millel on mugav voodi, tume ja vaikne tuba ning meeldiv temperatuur.

tervisliku une tähtsus

Piibel õpetab meile ka tervisliku une olulisust. Vanasõnade raamatus leiame salmi, mis tuletab meile meelde piisavalt magamise olulisust ja vältimist:

“Ärge saage teid rikastama; ja ärge kasutage oma tarkust. Teil on silmad, mis pole midagi? (Õpetussõnad 23: 4-5)

Seetõttu peame otsima tasakaalu töö ja puhata, tagades, et meil on piisavalt unetunde, et korralikult taastuda.

Järeldus

Piibel õpetab meile, et uni on oluline osa meie elust ja et peame sellele nõuetekohase tähtsuse andma. Magamist, tervislikku magamist ja korralikult puhamist soodustavat keskkonda on põhimõtted, mida pühakirjast leiame. Neid põhimõtteid oma igapäevaelus rakendades järgime piiblijuhiseid ja hoolitseme oma füüsilise ja vaimse tervise eest.

Scroll to Top